Image

В Івано-Франківському Карітасі відгомоніла “Розколяда”

0 Comments

22.02.12
В Івано-Франківському Карітасі вже стало доброю традицією щороку після Водохреща та Івана Хрестителя проводжати різдвяно-новорічні свята усією дружною карітасівської родиною. Цьогорічне свято “Розколяди” об’єднало майже сотню підопічних благодійного фонду, серед яких молоді інваліди, жертви тоталітарних режимів, діти трудових мігрантів та діти з сімей, які опинились у складних житєвих обставинах.

Традиційна «Розколяда» – це проводи різдвяно-новорічних свят, тому під час заходу звучали колядки, щедрівки, віншування, а також було відтворено давній обряд “Маланки”. Напередодні урочистого святкування діти, молодь батьки, опікуни та люди похилого віку разом готували закуски, сервірували столи, оформляли солодкий стіл. Молодь з функціональними обмеженнями розучувала колядки і слова до різдвяного вертепу, який став особливим подарунком для усіх присутніх, а, в першу чергу, й для самих молодих інвалідів, які тішаться кожній можливості проявити свої творчі здібності.

Святкову програму для карітасівців підготували студенти-семінаристи, гурт “Патроничі” та колектив Крихівецького народного дому. “Ми дуже тішимося, що маємо можливість виступати для такої особливої публіки, бо у Карітасі надзвичайно щиро радіють нашим виступам, а задоволення глядачів для артистів — це головне!”, – розповіла перевдягнута “циганка” з Народного дому.

На завершення свята усі підопічні Карітасу гуртом заколядували “Нова радість стала”.

“Такі спільні заходи є дуже важливими для наших підопічних, адже вони єднають разом і дітей, і неповносправну молодь, і їхніх батьків і людей старшого покоління”, – зауважила Людмила Максим’юк, координатор проекту “Мережа центрів соціальної інтеграції та адаптації для людей з вадами розумового розвитку”.

Карітас Івано-Франківськ УГКЦ засновано в далекому 1992 році діяльністю благодійної їдальні та пункту розподілу гуманітарної допомоги.

Сьогодні Івано-Франківський Карітас реалізовує проекти:
• Благодійна їдальня
• Домашня опіка для одиноких важкохворих людей похилого віку
• Навчання догляду та опіка за хворими людьми для родичів, опікунів, доглядальників
• Допомога для багатодітних родин, дітей та молоді, які опинились в складних життєвих обставинах
• Опіка для розумово неповносправною молоддю
• Робота з дітьми трудових мігрантів
• Запобігання торгівлі людьми та допомога жертвам торгівлі людьми
• Допомога при надзвичайних ситуаціях
• Надання гуманітарної допомоги
• Низка благодійних акцій та інше

Categories: Новини

Залишити відповідь