У Дрогобицьому Карітасі відбувся Святвечір для самотніх малозабезпечених людей

16.01.12
6 січня, у переддень величного свята Різдва Христового, працівники дрогобицького Карітасу на Львівщині за доброю традицією організували та провели Святу вечерю для самотніх, бездомних та потребуючих людей їх міста. Загалом на заході вдалось зібрати понад 30 потребуючих людей.

Розпочали зі спільної молитви, після якої о. Ігор Швед привітав усіх присутніх з наступаючими світлими святами Божого народження, побажавши миру у серцях, взаєморозуміння та витривалості. Вечеря складалася з традиційних для українського столу страв – куті, пампушків, вареників, борщу, риби та інших. Після цього усі гості, серед яких були і мешканці спільноти безпритульних людей «Наша хата», яка діє при реабілітаційному центрі «Назарет», і інші потребуючі та соціально незахищені жителі м. Дрогобич пригощалися стравами святовечірнього столу. Зворушливо було спостерігати за посмішками людей, для яких ця вечеря стала промінчиком світла у їхньому важкому та безрадісному житті.

Звичайно ж, який Святий вечір без колядок? Пригостившись частуванням, усі присутні мали змогу поколядувати, прославляючи радісну звістку про народження Божого дитятка.

Далі увазі гостей було запропоновано святковий вертеп, підготовлений учасниками дитячо-молодіжного Центру підтримки дітей трудових мігрантів «Разом – сильніші».

Діти представили чудове різдвяне дійство, співали гарні колядки, тим самим доповнивши святкову атмосферу особливої вечері. Проте навіть на цьому подарунки для гостей не закінчилися. Далі виступили діти та молодь з особливими потребами з Центру дозвілля та реабілітації «Дивовижні долоні». Вони також з щирим піднесенням розповідали вірші, прославляючи величність наступаючих свят та заколядували із гостями.

Усі гості залишилися дуже задоволеними і розчуленими увагою та своєю участю у Святвечорі. Кожен дякував організаторам, отримавши пакуночки з гостинцями після закінчення вечері.

Працівники місцевого Карітасу висловлюють глибоку вдячність усім небайдужим людям, які долучилися до організації Святвечора, відгукнувшись на оголошення у засобах масової інформації чи на наші особисті прохання.

Пам’ятаймо, що тільки разом ми здатні допомогти знедоленим та потребуючим, подарувавши їм радісні миті спільного святкування Різдва Христового!