Image

Карітас закликає громадськість усвідомити і зупинити торгівлю людьми в Україні

0 Comments

10.12.11
28 і 30 листопада Консультативний центр з попередження торгівлі людьми м. Южне Карітасу Одеса УГКЦ провів акцію “Людина – не товар!” в підтримку Всеукраїнської акції “На запчастини- тільки машини!”. Ці заходи присвячені Міжнародному дню за скасування рабства, що відзначається світовою спільнотою 2 грудня.

Волонтери театру “Аніма” (з латинського “душа”), що діє при Консультатьивному центрі , провів інтерактив і представив увазі глядачів мініатюру “Замість вирію”, в якому підняв гостру проблему суспільства ? торгівлю людьми.

Для того, щоби вберегти українських заробітчан від рук торгівців людьми, потрібно знати, яким чином відбувається злочин торгівлі людьми.

Тому в бесідах з потенційними заробітчанами працівниками Карітасу постійно і різними методами наголошується на наслідках нелегального працевлаштування, надається анонімна безкоштовна консультативна допомога з питань безпеки та легального навчання і працевлаштування за кордоном, шлюбів з іноземцями, а також пошуку зниклих за кордоном людей.

Заступник директора з виховної роботи навчального закладу, для якого зокрема проводився театральний виступ, Леся Чайківська зазначила: ” Як добре, що учні-волонтери простою мовою розповіли своїм одноліткам про тогівлю людьми і своїм виступом змусили замислитись над цією темою і своїм життям .

Дякуємо за такий емоційний виступ! Так само і за знання та інформацію ? це вельми важливо особливо для молоді”.

Загалом в акції приняло участь близько 900 учнів 9-11 класів і ПТУ. Всім учасникам волонтери роздали інформаційні буклети ” Скажи “СТОП! торгівцям людьми!”

Categories: Новини

Залишити відповідь