Image

Карітас України закликає не ігнорувати актуальність питання реінтеграції мігрантів

0 Comments

22.11.11
11 листопада у Києві відбулася спільна зустріч поміж представниками державних органів влади, громадських організацій та міжнародних організацій щодо реінтеграції українців, які повертаються із-за кордону до України.

На зустрічі було викладено суть постанови Кабміну України стосовно реінтеграції українських мігрантів та діяльність Державної міграційної служби у цьому напрямку. Так само Міністерство соціальної політики України і Державний центр зайнятості звітували про свою діяльність у напрямку реінтеграції українських громадян, розподіл їх повноважень. Також програмою заходу було передбачено короткі доповіді представників міністерств та інших відповідальних за впровадження Плану, державних органів.

На зустрічі у Києві Карітас України розповів про свій багаторічний досвід надання реінтеграційної допомоги громадянам України? результати, специфіку, проблеми, з якими стикались, візію подальшої роботи.

Слід відмітити, що презентація такої роботи була чи не найвагомішою і такою, що відображала і значний обсяг роботи, і ефективну методологію, і цілісне бачення діяльності даного напрямку. Згодом на спільній зустрічі прозвучали доповіді і херсонського обласного центру «Успішна жінка», і павлоградського міського благодійного фонду «Горение».

Також міжнародна організація з міграції (МОМ) презентувала програму реінтеграції власних громадян в рамках проекту ЄС «SIREADA». Цей проект діє з березня цього року, проте до сьогоднішнього дня працівники даної програми не розпочали роботу по реінтеграції жодного українця.

На завершення зустрічі поміж представниками державних органів, представниками громадських організацій та міжнародних організацій щодо реінтеграції українців відбулось обговорення можливостей і стратегії співпраці державного та недержавного сектор, також Міжнародної міграційної служби у сфері надання реінтеграційної допомоги.

«З огляду на те, що це була одна з перших зустрічей по обговоренню питання реінтеграції українських мігрантів на національному рівні, не хотілося б робити передвчасних висновків. Проте варто зауважити незадовільну готовність відповідальних органів центральної влади до обговорення зазначеної тематики, а також відсутність розуміння проблеми та готовності працювати над її вирішенням.

Карітас України готовий співпрацювати зі всіма зацікавленими сторонами та закликає не ігнорувати актуальність питання реінтеграції українських мігрантів», – говорить Ірина Брич, координатор реінтеграційних проектів Карітасу України.

Categories: Новини

Залишити відповідь