Image

У Житомирі відбулися п’яті щорічні Суспільні дні Української Греко-Католицької Церкви

0 Comments

11.11.11
Минулого тижня в Україні розпочалися заходи, що присвячені проведенню цьогорічних Суспільних днів Української Греко-Католицької Церкви. В Київській архиєпархії заходи проходили у двох містах – Києві та Житомирі. Цьогоріч в Суспільних днях УГКЦ особливу увагу приділено гідності людини. «Людина є цінністю сама в собі і, виходячи з цього, має право на гідність та пошану», ? кажуть організатори всеукраїнського заходу.

Суспільні дні УГКЦ (прим. ? попередніми роками «Суспільний тиждень УГКЦ») ? це відкрита платформа, яка об’єднує віруючих Української Греко-Католицької Церкви, інших церков і спільнот, всіх людей доброї волі. Це перша на пострадянському просторі спроба заангажувати представників релігійних і недержавних організацій у публічну дискусію на місцевому і загальнонаціональному рівні.

В рамках проведення Суспільних Днів УГКЦ у Житомирі місцеві християни відвідали один з житомирських інтернатів для дітей з особливими потребами. Після короткої забави та співу пісень кожна отримала у подарунок теплу усмішку, добре слово та смачну шоколадку. Ця акція відбулася, власне, за підтримки Карітасу Київ та Craft Foods.

Також до Житомира завітав Блаженіший Любомир Гузар. У студії обласного телебачення відбувся запис програми за участю Блаженнішого, а потім Блаженіший Любомир зустрівся із громадою Житомира. Зал зустрічі був вщент переповнений, адже громадськості широко відома особлива життєва мудрість і духовність Блаженнішого. Житомиряни отримали чимало відповідей на хвилюючі для них питання.

«Ми багато говоримо про людську гідність, однак рідко розуміємо, що це таке. Гідність – це дар від Бога, це є щось вкладене ним у наше єство, – так розтлумачив поняття людської гідності Блаженніший Любомир. – Бог нагородив нас життям, талантами, дав певне покликання, аби ми робили добро. І тут є та людська гідність».

Аби зерно гідності плодоносило у наших душах, треба обрати правильну життєву дорогу. Блаженніший Владика підказав, як її віднайти: «Коли закінчується день, перед сном, кожен з нас повинен зупинитися й подумати, що Бог зробив для мене сьогодні, які можливості Він дав мені, аби я творив добро?

І тут же треба поставити собі ще одне питання – як я використав ті Божі дари: що доброго я зробив сьогодні для себе і ближніх?». Людина має зрозуміти, що прийшла на цей світ робити не все, що їй заманеться, а творити добро, й за кожен свій вчинок ми маємо відповідати. Лише за таких умов, вважає Блаженніший Любомир, розквітатиме людська гідність, а разом з нею і громадянське суспільство.

Після зустрічі із громадою міста Блаженніший Любомир відвідав римо-католицьку катедру, де у теплій атмосфері спілкувався з єпископом Яном Пурвінським.

Завершилися Суспільні Дні УГКЦ у Житомирі молитвою пам’яті Митрополита Андрея Шептицького. Також наступного дня житомирське духовенство Української Греко-Католицької Церкви взяли участь у науково-практичній конференції на тему «Розвиток паліативної та хоспісної допомоги в Україні», яка відбулася у Житомирському інституті медсестринства.

«Продовжаться Суспільні дні у Житомирі 14 листопада. Отець-доктор Ігор Бойко зустрінеться з житомирськими медиками та проведе конференцію на тему «Проблеми гідності людини у сучасній медицині»», ? повідомляють організатори.

Categories: Новини

Залишити відповідь