Image

Неповносправна молодь долучилась до проведення Соціального Екуменічного Тижня

0 Comments

18.10.11
З 27 вересня по 2 жовтня в рамках Екуменічного Соціального Тижня у Львові відбувався Всеукраїнський суспільний форум під девізом „Майбутнє починається з довіри”. Програма ЕСТ включала низку конференцій та круглих столів, фотовиставку на соціальну тематику, концерт, презентації та безліч іншого. На заході, що об’єднав декілька сотень людей, були присутні гості із Франції, Великобританії, представники Світового банку, представники Львівської політехніки та Українського Католицького Університету.

«Мені випала гарна нагода взяти участь у роботі 4-го Соціального Екуменічного Тижня і всеукраїнського суспільного форуму. Тема, що була провідною на заходах, є дуже близькою мені і необхідною для нинішнього українського соціуму.

Суть необхідних реформ задля поступу ? економічного, соціального, політичного, культурного ? полягає, власне, у залученні громадських організацій до процесу змін, я вважаю. І найбільше, що мені запам‘яталося, це виставка-ярмарок соціальних організацій. Вони й відобразили поняття довіри, громадського сектору, активізму і реформування суспільства», ? розповідає Оксана Винницька, волонтер дрогобицького Карітасу на Львівщині і відома незряча співачка.

Український Карітас на форумі представляли три центри реабілітації і дозвілля для неповносправних осіб ? з Дрогобича, Львова, Стрия. На ярмарку вони презентували свої різноманітні ексклюзивні вироби, зокрема картинки, випалені на фанері, горщики та вази в стилі декупаж, вироби з бісеру.

Спілкуючись з координатором центру «Дивовижні долоні» з м. Дрогобич Людмилою Смолень, дізнаємось, наскільки необхідними є такі виставки: «Для неповносправної молоді надзвичайно важливо, коли їхня праця є оцінена. Адже тоді вони відчувають себе потрібними і реалізованими.

А окрім цього, осередки для людей з особливими потребами за роки існування значно урізноманітнили свою діяльність. Крім ручної праці, молодь і діти навчаються побутовим навичкам, проводять заняття з арт–терапії, працюють з психологами, беруть участь в різноманітних екскурсіях і подорожах тощо».

Оксана Винницька додає: «Хочу акцентувати увагу на тому, що захід був для всіх нас добрим прикладом того, як можна об‘єднати людей незалежно від їхнього віросповідання, від їх конфесійної приналежності чи територіального проживання, а також об‘єднатися навколо спільної мети. Побачити свою потрібність і послужити іншим, пробудити почуття любові, розуміння, добра, ? ось мета моєї роботи із неповносправними людьми і те, що я хотіла б бачити у людях довкола!».

Categories: Новини

Залишити відповідь