Image

У Тернополі Карітас влаштував для одиноких пристарілих людей свято домашньої опіки

0 Comments

08.10.011
26 вересня ? напередодні Міжнародного дня людей похилого віку ? працівники проекту «Домашня опіка» в Тернополі по-особливому відзначили це свято.

«Спільно з отримувачами нашої допомоги ми назвали цей день святом домашньої опіки. Наші друзі були запрошені до місцевого осередку Карітасу, де нас привітав о. Андрій Марчук, відбулась спільна молитва та святковий обід. Підопічні отримали святкові подарунки та продуктові набори. Для них це ? саме свято і подарунки ? вельми важливі!

Увага, підготовка, зусилля, турбота, реальна допомога», ? розповідає сестра Оля, яка працює з одинокими пристарілими людьми впродовж багатьох років.

Нагадаємо, що проект «Домашня опіка» реалізовується Карітасом України більш, як 10 років. Метою проекту є покращення якості життя самотніх осіб похилого віку, немічних, невиліковно хворих і тих, які внаслідок прогресування хвороби чи отриманої травми потребують постійної або тимчасової сторонньої допомоги.

«На святі, що зробив для нас Карітас, чи багато спілкувалися між собою, отримали гарні подарунки і благословення від священика, відчувалася цінна родинна атмосфера. Дві наші молоді підопічні з діагнозом ДЦП приготували свої перші виставку з бісеру. Загалом панував дуже святковий настрій.

І що дуже важливо, ? ті підопічні, які не змогли прийти за станом здоровя на свято, були відвідані вдома. Дякуємо Карітасу!», ? ділиться враженнями одна із учасниць свята п. Юлія.

Categories: Новини

Залишити відповідь