Image

У Хмельницькому Карітас відкрив спортивний майданчик для дітей

0 Comments

03.10.011
21 вересня в Карітасі м. Хмельницький відбулося урочисте відкриття спортивного майданчику для підопічних Карітасу. Урочистість відкриття була приурочена до Храмового свята храму Парафії Різдва Пресвятої Богородиці.

Протягом багатьох років місцева організація Карітасу працює із потребуючими людьми ? одинокими важкохворими пристарілими людьми, малозабезпеченими дітьми і молоддю, безпритульними, сиротами та тими, що стали жертвами торгівлі людьми; організовую благодійні обіди та розповсюджує гуманітарну допомогу. Також хмельницький Карітас із щирою християнської добротою і милосердям регулярно ініціює різноманітні благодійні ініціативи та акції ? з метою послужити тим, хто з тих чи інших умов опинились у кризових умовах життя.

Карітас Хмельницький працює з діти з уразливих категорій населення з 2004 року. На початку роботи проекту акценти ставились на роботі виїзної станції допомоги дітям, які жили на вулиці (в теплотрасах, недобудованих будинках, підвалах тощо). Основною ідеєю було піти до таких дітей і молоді, бути серед них, знати їх середовище, налагодити з ними контакт, ? показати, що про них є кому потурбуватись, провести роботу по скеруванню їх до відповідних закладів, або принаймні не дати їм померти від голоду, надати їм можливість задовольнити свої базові життєві потреби.

Поступово по мірі просування на цьому шляху Карітас, провівши колосальну працю в напрямку збільшення довіри дітей вулиці до працівників Карітасу, розширення форм та методів роботи із дітьми, налагодивши тісні зв’язки із відповідними державними службами, спільними зусиллями досягли певних результатів, зокрема істотного зменшення кількості принаймні бездомних та безпритульних дітей на вулицях м. Хмельницького.

Тому наступним етапом та основним акцентом в роботі стало запобігання виходу дітей на вулиці (тобто безпритульності та бездомності), а також профілактика явища “дітей вулиці”, тобто попереджувальна робота серед кризових, багатодітних, неповних, бідних сімей міста.

Робота розширилась і виник окремий напрямок ? робота в денному соціальному центрі Карітасу. Тут проводились і різні гурткові заняття, і консультації психолога, педагога, соціального працівника, і навіть спортивні змагання. Єдине засмучувало: було дуже мало місця, і не було майданчику, де б діти та молодь могли скидати негативну енергію, розвивати свої спортивні здібності, де б працівники через навчання руховим іграм та вправам, змогли би прищепити необхідні корисні навики активного відпочинку, проведення вільного часу.

І відтепер така можливість здійснена ? новий спортивний майданчик створено за фінансової підтримки як Карітасу України, так і місцевих благодійників.

На святі відкриття спортивного майданчику присутніми були поважні гості і меценати, серед яких міський голова Сергій Мельник, місцеві чиновники, журналісти та решта зацікавлених осіб. Програма заходу включала в себ е і богослужіння, і урочисте відкриття, і невеличкий фуршет, і, власне, випробування дитячого майданчику.

Спортивний майданчик насамперед створено для дітей і молоді, якими опікується місцева організація Карітасу ? безпритульних, бездомних, тих, які опинились в складних життєвих обставинах. Також немала радість і для дітлахів з прилеглих будинків та батьків, які ходять до місцевої церкви зможуть проводити тут свій вільний час.

Знаходиться дитячий майданчик на подвір’ї Хмельницького обласного благодійного фонду Карітас за адресою: м. Хмельницький, вул. Зарічанська, буд. 10/3.

Categories: Новини

Залишити відповідь