Image

Карітас в Івано-Франківську запрошує приятелів людей, що мають особливі потреби

0 Comments

24.09.2011
Цими днями франківський Карітас відзначив «День іменинника». Таким дійством стартував проект «Допоможи іншому – стань приятелем», мета якого ? розвиток молоді з розумовими вадами: підтримка, допомога в соціальній адаптації, організація дозвілля.

Цьогоріч святковий зал зібрав 26 підопічних. Різноманітні конкурси, розвиваючі ігри, танці на втіху іменинникам та присутнім гостям дозволили відчути себе в родинному колі. Солодкий стіл і урочисто вручені подарунки – стали прекрасним завершенням свята.

Допомагали організувати цю зустріч 6 волонтерів, які окрім святкової частини, приготували свій подарунок – щиру усмішку та затишну атмосферу. Канцлер Володимир Чорній зауважив: «Ви працюєте із святими людьми. Вони дуже особливі й обдаровані. Хоча ? поряд з тим ? обмежені в своїх можливостях і дивно сприймаються великою кількістю оточуючих людей. Бережіть і зрощуйте свою працю на благо цієї когорти потребуючих людей! Господь Вас щиро нагороджуватиме за це!».

Однак праця з неповносправною молоддю потребує досвіду, вмінь і навичок, з якими щиро поділились нідерландські тренери. Протягом наступних місяців тренінги проводитимуться з волонтерами місцевого Карітасу. Акцент проекту робиться на «приятельські пари», які складаються з волонтера та підопічного. Крок назустріч людині з вадами розумового розвитку – це її шанс відчути себе потрібним та рівним з іншими.

Проект розрахований на дев’ять місяців плідної співпраці, а це: футбольні матчі, виїзди на природу, екскурсії, праця в гуртках. Кожний місяць дарує нам свято іменинника.

Надіємось, ця подія стане чудовим поштовхом до злагодженої та успішної роботи. Не дарма девіз проекту: «Потрібні двоє: допоможи іншому – стань приятелем»! Адже найстрашніша вада – вада байдужості.

Categories: Новини

Залишити відповідь