Image

У Стрию Карітас опікується малозабезпеченими і спраглими до знань школяриками

0 Comments

23.09.2011
Нещодавно у Стрию на Львівщині завершилась чергова щорічна благодійна акція «Шкільний портфелик». 32 дітей, серед яких вихованці Стрийського, Жулинського, Йосиповичівського сиротинців, а також діти з кризових, малозабезпечених та багатодітних сімей Стрийщини отримали цього дня шкільні портфелі та приладдя для належного початку нового навчального року.

Благодійна ініціатива була благословенна о. Володимиром Жданом, канцлером Стрийської єпархії у місцевій каплиці Священномученика Йосафата. Йому співслужили о. Василь Гушуватий, директор місцевого Карітасу та о. Юрій Олійник, секретар-архівіст Єпархіального управління.

По закінченні молитви усі присутні перейшли на подвір’я, де і провели урочисте вручення подарунків школярам. Усмішки та радість дітей засвідчили глибоку вдячність усім тим, які у різний спосіб долучились до організації цього маленького, проте, важливого свята.

В контексті благодійної акції «Шкільний портфелик», священнослужителі разом із обласним депутатом, що виступив одним з найбільших меценатом акції, завітали також у Центр дозвілля та соціальної адаптації для осіб з особливими потребами, який діє при стрийському Карітасі.

Тут люди з особливими потребами, якими опікується впродовж багатьох років, на чолі із координатором осередку Оксаною Ільків привітали гостей, також представили напрямки і плоди своєї праці.

«Нині суспільство гостро потребує зміни сприйняття і ставлення до людей, що перебувають у кризі, ? як і малозабезпечені діти, так і неповносправні особи. Адже усі ми відповідальні за їх життєве становище, труднощі та соціалізацію. Лише у спільності духу ми здатні збудувати та розвивати міцне, конструктивне і гуманне громадянське суспільство, також й державу!», ? зауважив один зі спонсорів роботи місцевого Карітасу опісля цьогорічного проведення акції «Шкільний портфелик».

Categories: Новини

Залишити відповідь