Image

На Івано-Франківщині завершився ще один табір Карітасу для потребуючих дітей

0 Comments

16.08.2011
У селі Дора, що знаходиться поблизу міста Яремче на Івано-Франківщині, завершився четвертий цьогорічний літній табір для малозабезпечених дітей. Організатором є Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії. На таборі знову відпочило близько 100 дітей з малозабезпечених родин та дітей, батьки яких перебувають на заробітках закордоном. Тиждень повноцінного активного відпочинку та спілкування з однолітками – це саме те, що дає заряд сил та енергії на цілий майбутній навчальний рік.

Таке твердження пролунало з вуст дітей, якими опікується Карітас. І справді, Дора – досить відома відпочинкова зона на Прикарпатті. Табір знаходиться серед лісу, поблизу тече гірська річка. Тут завжди досить поціновувачів чистого природнього середовища, мальовничої краси і тиші.

Тарас Бучовський, керівник табору «Канікули з Богом», розповів, що програма перебування в таборі була насичена і різноманітними іграми, змаганнями та конкурсами, і творчими майстер-класами, і уроками образотворчого мистецтва, також і духовною наукою.

Адже місією роботи Карітасу є не лише надання первинної матеріальної допомоги, а й морально-психологічна турбота про потребуючих людей. Особливо – якщо мова йде про дітей, що позбавлені повноцінного виховання і спілкування з батьками.

«Дуже цікаво працювати з дітьми з Карітасу, – каже Наталя Григорчук, вихователь в таборі на Франківщині. – Вони дуже добрі, відповідальні. Особливо приємно, що вони просто на очах стають ініціативними і самостійними.

Деяким дітям відпочинок настільки сподобався, що вони залишалися на дві зміни. Чотирнадцятирічна Христинка за два тижні знайшла собі нових друзів. Крім того, в другій зміні вона допомагала вихователям доглядати за молодшими дітьми, пропонувала свою поміч і на кухні, в господарюванні організаторам табору.

Додому поїде з приємними спогадами та із багажем набутих в таборі знань. Христинка каже, що буде вдома вчити молодшу сестричку займатися макраме».

Нагадуємо, що літні табори Карітасу України стають можливими, зокрема, завдяки проведенню благодійної акції «Різдвяна свічка», що відбувається в Україні щороку протягом останніх 8 років. Метою акції є збір коштів для допомоги соціально незахищеним дітям, сиротам, безпритульним і дітям трудових мігрантів. Саме ця ініціатива допомагає кожному пересічному українцеві долучитись до благодійності і відчути свою причетність до захисту малозабезпечених дітей.

Categories: Новини

Залишити відповідь