Image

Люди з особливими потребами із Дрогобича відвідали захоплюючий зоопарк

0 Comments

14.08.2011
Кожен день в Центрі соціальної реабілітації і дозвілля людей з особливими потребами «Дивовижні долоні» сповнений цікавих подій. А 29 липня видалось напрочуд незвичайним. Завдяки доброзичливості директора зоопарку в с. Меденичі на Львівщині Сергія Костіва друзі Центру отримали чудову можливість побачити екзотичних тварин.

Неповносправна молодь із Карітасу з нетерпінням чекали на прибуття автобуса до місця призначення. «У с. Меденичі друзів зустріли два доброзичливі ослики. Вони весело кружляли навколо зацікавлених глядачів, неначе промовляли: «Попереду вас чекає ще багато цікавого!», – розповідає Людмила Максимюк, координатор проекту для неповноправних осіб Карітасу Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ.

Перший крок на територію зоопарку був дуже хвилюючим. Відразу ж в поле зору потрапив вольєр із граційною риссю. Тварина так само зацікавлено розглядала туристів, як і вони розглядали її. Потім неповносправним особам показали леопардів Каю і Герду, що дітям нагадали казку «Снігова королева».

Та це був далеко не останній сюрприз, який приготував зоопарк. Адже після цього гості із Карітасу побачили тигрицю Шакіру. Вона поважно розглядала перехожих і не надто тривожилась, чого не можна було сказати про сім’ю левів, які були сусідами цієї розважливої леді.

Олег, учасник Центру для людей з особливими потребами оповідає із посмішкою: «Цар звірів поводився дуже неспокійно. Очевидно, що його потурбувала наша група. Він вийшов на зустріч нам і голосно заричав, змахнувши своєю розкішною гривою.

Всі одразу помітили, що він захищає молоду левицю. Це стало повчальним уроком для тих, хто побачив цей зворушливий момент. І має стати повчальним уроком для кожного із чоловіків».

Кожен наступний вольєр у зоопарку вражав неповносправну молодь своєю новизною. Тут і сибірські песики, і агресивні вовки, і кольорові папуги, і витончені лами, і лисиця, і верблюди, і овечки, і дикобрази, і страуси, і сови, і задумливий гриф та веселі поні.

Звісно, побачене в зоопарку настільки вразило друзів, що після прибуття в Центр, всі взялися зображати тварин за допомогою пензлів та фарб.

Categories: Новини

Залишити відповідь