Image

В гостях у Героя України Василя Ткачука на Івано-Франківщині

0 Comments

09.07.2011
Діти трудових мігрантів разом з представниками Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії відвідали гостинну господу Героя України Василя Ткачука. Українське подвір’я – як звично звуть мальовниче помешкання Василя Ткачука – знаходиться в селі Підгайчики на Івано-Франківщині. Дев’ятнадцятеро дітей, якими опікується місцевий Карітас, із нетерпінням чекали на чергову екскурсію. Івасик неодноразово чув про красивий рукотворний куточок, і побачивши поділився своїми враженнями:

«В школі нам розповідали про відомих краян, і зокрема нам вчителька розповідала про Василя Ткачука, про його життєвий шлях. Саме тому я з нетерпінням очікував на цю поїздку, тим паче, що знав, що, окрім величезного життєвого досвіду, пан Василь має неймовірної краси дім і подвіря».

Василя Ткачука справедливо вважають знаковою постаттю Прикарпаття. Він в минулому чимало зробив для Покуття, спочатку працюючи в рідному підгаєцькому колгоспі, згодом – на високих посадах в Києв, є знаним українським політиком, головою спостережної ради агрофірми «Прут», депутатом Івано-Франківської обласної ради.

І ще близько тридцяти років тому він заклав родинне гніздо в Підгайчиках на землях, які тоді вважалися непридатними для будівництва. Всі ці роки він натхненно працював, щоб зробити з боліт перлину ландшафтного дизайну. І йому це вдалось – тепер він не ще й широковідомий господар і майстер.

Постійно проживаючи в селі, Василь Михайлович ніколи не спиняється на досягнутому. В нього багато планів, які поступово втілює в життя, і клаптик за клаптиком земля довкола його дому перетворюється на рай.

Подвір’я пана Василя можна по праву назвати музеєм під відкритим небом – тут є два ставочки, фонтан, декілька оригінальних альтанок, глечики на парканах з лози, національні речі побуту та безліч інших цінних речей. Також подвіря засаджене різноманітними рослинами і деревами – від звичайних українських чорнобривців та мальв до досить екзотичних рослин.

З десяток доріжок і стежечок, які своєрідним лабіринтом заводять в найдальші закутки чудової садиби, були дуже доречними для допитливої дітвори з Карітасу.

Вони після короткої екскурсії по найцікавіших місцях розбіглися, адже все хотілося вмить дослідити. Найбільше дітям припали до душі два білосніжних лебеді, які гордо красуються на одному зі ставочків, – діти із задоволенням годували їх, також фотографувалися на їхньому фоні.

Пізніше Сергій Триф’як, директор Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії, подарував ґречному господареві подарунки, зроблені руками дітей, а також чашку з емблемою Карітасу.

Василь Михайлович в свою чергу подякував за щедрі дари та пообіцяв створити експозицію з подарунків. Після чого запросив всіх до солодкого столу, який приготував для дітей.

Після спільного фото на пам’ять, діти розбрелися по затишному подвір’ї і ще близько години прогулювалися непоспішно, каталися на гойдалці, смакували запашними соковитими черешнями та раділи теплому літньому сонечку.

Categories: Новини

Залишити відповідь