Image

Футбольна команда Карітасу Київ отримала 2-ге місце на міжобласному турнірі в Одесі

0 Comments

20.05.13, Україна
В останні дні квітня в Одесі пройшов черговий міжобласний турнір з вуличного футболу за участі команди «Мрія», яку заснував і підтримує київський Карітас. У турнірі змагалися 4 команди: крім киян були юні гравці з Донецька, Одеси та збірна з Тернополя і Кремінця, молодь віком 14-17 років. У всіх випадках склад команди змішаний, ? тобто дівчата грали на рівні з хлопцями. Організатором турніру став Одеський благодійний фонд «Дорога до Дому» за фінансової та інформаційної підтримки Дитячого Фонду ООН ЮНІСЕФ.

Нагадаємо, що минулого року після короткої вимушеної перерви «Мрія» поновила регулярні тренування. За це вкотре дякуємо «Віннер Автомотів» та користувачам мережі Facebook, які підтримали Карітас у благодійній ініціативі компанії «Віннер» і тим самим забезпечили фінансово тренування і діяльність футбольної команди київського Карітасу.

««Мрія» ретельно готувалась до цього й наступних турнірів. Ця підготовка справді далася взнаки ще в Києві, коли на останніх тренуваннях дівчата та хлопці, що є підопічними нашого Карітасу, легко перемагали в різних команд зі значно старшими досвідченими гравцями», ? з радістю і захопленням розповідає о. Роман Сиротич, директор Карітасу Київ.

27 квітня учасники прибули в Одесу й розмістилися в готелі на березі моря. Море – бурхливе й холодне, загалом погода ясна й тепла. Прийом господарів турніру іще тепліший, давнє знайомство з командою і підопічними «Дорога до дому»  сприяло дружньому неформальному спілкуванню і гравців, і працівників Карітасу, які супроводжували підлітків у подорожі. В цей же день була запланована традиційна «зелена» акція прибирання алей в парку, що розкинувся на схилі над Морським портом в Одесі.

Наступного дня футбольні матчі. Грали на полі з хорошим штучним покриттям, 2 тайми по 15 хвилин, кожна команда зустрілася з іншими трьома. Інтрига зберігалася до останньої гри, адже «Мрія» та тернополяни одинаково легко справились з іншими суперниками й їх протистояння стало достойним фіналом змагань.

«Гра проходила в крайньому напруженні сил та емоцій. Тернопіль і Кременець виставили сильну добре треновану команду. Як кажуть тренери українських клубів в подібних випадках «не будемо коментувати суддівські рішення». В цьому вирішальному матчі «Мрія» поступилася 1:0, дограючи останній тайм у меншості (був видалений наш основний форвард ? Віталій). Іншою проблемою стала травма руки в основного воротаря команди Миколи», ? наголошує Пухняк Ірина, відповідальна за роботу з дітьми у Карітасі Київ.

Попри останню поразку виступ «Мрії» достойний, у двох переможних матчах кияни забили дев’ять м’ячів, причому по два рази відзначилися дівчата – Настя (15 років) та Оксана (17). Також і  Донецьк цього разу отримав поразку, чого не було ніколи раніше.

Після повернення додому гравці отримали привітання зі «сріблом» та цінні подарунки. Сподіваємося, скоро минуть образи через поразку та швидко загояться травми, адже вже за місяць вуличний футбол збиратиме шанувальників та юних спортсменів у Києві. Підопічна молодь з малозабезпечених і проблемних сімей київського Карітасу, ? звісно, серед них!

Categories: Новини

Залишити відповідь