Image

КОАТНЕТ

0 Comments


Заява КОАТНЕТ з приводу Європейського дня
проти торгівлі людьми
Боротьба проти торгівлі людьми є одним з пріоритетів діяльності багатьох організацій Карітас в Європі і в світі. Багато з них беруть участь в екуменічній мережі КОАТНЕТ,



яка об’єднує організації засновані церквами різних конфесії (католицькі, протестантські і православні) в проект Карітасу Інтернаціоналіс. Учасники мережі співпрацюють на міжнародному рівні, працюють в себе в країні і регіоні, щоб допомогти потерпілим від торгівлі людьми і запобігти цьому явищу.
 
Покращення механізмів боротьби з торгівлею людьми повинно відбуватися одночасно з покращенням захисту потерпілих. Повага до прав людини є головним елементом в наданні допомоги потерпілим особам. Потерпілі мають право на належну безпеку, соціальну, юридичну допомогу і захист даних.
 
Не зважаючи на численні міжнародні юридичні інструменти, в багатьох країнах відсутній ефективний захист потерпілих осіб.
 
Учасники КОАТНЕТ відстоюють:
Право потерпілих осіб на дозвіл на тимчасове проживання, який можна продовжити і перетворити на дозвіл на постійне місце проживання. Останній має бути наданий незалежно від бажання потерпілих співпрацювати з поліцією в розслідуванні і суді. Потерпіла особа могла пережити фізичну чи ментальну травму. З таким дозволом на проживання вона може почати будувати подальше життя і стосунки довіри з чиновниками. Це може розвинутись до деякої міри співпраці.
 
Повернення потерпілих осіб до своїх країн походження і їхня реінтеграція повинні бути добровільними і ретельно підготованими.
 
Учасники КОАТНЕТ закликають керівництво ЄС здійснити наголосити на потребі ефективного захисту потерпілих і їх одужання, включаючи створення можливостей для груп ризику заробляти  на прожиття і не наражатися на небезпечні ситуації.
 
В «Європейському Році Проти Бідності» учасники КОАТНЕТ підкреслюють зв’язок торгівлі людьми з бідністю. Цей зв’язок слід враховувати при розробці політики протидії торгівлі людьми.

Categories: Новини

Залишити відповідь