Image

Турбота про ближніх

0 Comments


У Дрогобичі запрацював клуб для літніх людей
29.10.2010
27 жовтня відбулося відкриття проекту Карітасу Самбірсько-Дрогобицької єпархії (СДЄ) «Клуб літніх людей «Жива історія». У клубі вже з’явились перші відвідувачі. Крім забезпечення спілкування та уваги літнім особам, ініціатори клубу планують зібрати спогади людей,



що пережили репресії тоталітарних режимів, та видати ці матеріали у формі аудіо-книги.   
 
Під час офіційного відкриття клубу директор Карітасу СДЄ о. Ігор Козанкевич зазначив, що працівники Карітасу готові надавати психологічну, соціальну та емоційну підтримку особам, які пережили важкі репресії радянської влади та гітлеризму. «Ми організовуватимемо та проводитимемо для них різноманітні заходи, тобто спільні зустрічі, екскурсії, диспути, вечори відпочинку, святкування їх іменин тощо», – продовжив о. Ігор.
Як повідомила соціальний працівник проекту Анна Кілас-Кропивницька, одна із задач клубу – зібрати зі спогадів літніх людей свідчення про прожиті часи та їхні внутрішні переживання в той час, видати ці матеріали у формі аудіо-книги. «Колишні жертви тоталітарних режимів будуть зустрічатися та спілкуватися в приміщенні Карітасу, братимуть участь у культурно-мистецьких заходах, спільно проводитимуть свята та зможуть підтримувати один одного морально та духовно, оскільки в них в дечому спільні долі та пережиття», – висловлює свої сподівання пані Кілас-Кропивницька.
Відвідувачі клубу теж ділилися своїми спогадами про пережите переселення, про працю в Німеччині, армійську службу на Сахаліні, про те, як були свідками привселюдного розстрілювання людей. «Зараз важко згадати наші переживання в той час. Ми були ще дітьми, плакали,  не знаючи чого чекати», – згадували вони.
«Всім небайдужим до історії  нашого українського народу ми розповідатимемо живу правдиву історію часів Сталіна, Гітлера та інших представників тоталітарних режимів», – пообіцяли очевидці.
Окрім проведення культурних заходів, відвідувачі клубу «Жива історія» матимуть змогу отримати інформаційну, соціальну, консультаційну та гуманітарну допомогу.
 
Проект реалізується за підтримки Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх в Україні» та програми «Місце зустрічі: Діалог».

Categories: Новини

Залишити відповідь