Image

Соціальна допомога необхідна

0 Comments


Результати співпраці
05.10.2010
В умовах економічної скрути збільшується важливість соціальних проектів. З вересня продовжив свою роботу Центр дозвілля та соціальної реабілітації для неповносправних молодих людей, який діє при Карітасі Львів УКГЦ. Це стало можливим завдяки перемозі у конкурсі проектів оголошеному благодійним фондом «Крона»  за підтримки Антикризової



гуманітарної програми Міжнародного фонду «Відродження».
 
 
Сьогодні понад 20 осіб знову можуть щоденно відвідувати Центр і брати активну участь у різних заходах. За місяць роботи працівники Карітасу встигли організувати оздоровчу поїздку до Моршина, похід в ліс за грибами. Для лікування фізичних захворювань, щоденно проводяться заняття з трудотерапії. Залучення до певних видів діяльності дозволяє хворим досягнути максимальної незалежності у повсякденному житті.
«Ми застосовуємо різні види діяльності, які дозволяють творчо реалізовуватися нашим Друзям – так називаємо наших підопічних, – каже керівник проекту Наталя Загайко. – Наприклад, Друзі з нетерпінням чекають на початок підготовки до акції «Різдвяна свічка», активними учасниками якої вони є вже не один рік.»
Центр діє упродовж 9 років і став навчальною базою для працівників багатьох інших організацій, які надають допомогу неповносправним. Для покращення послуг, які надаються підопічним, постійно йде обмін інформацією та досвідом з партнерами. Роботу Центру також постійно підтримують і місцеві жертводавці.
 
Атмосфера у Центрі завжди привітна і робоча, тому сюди радо приходять небайдужі люди. Нещодавно Центр відвідали молоді волонтери з Польщі. А на днях у центр завітав керівник відділу по роботі з східними партнерами Янас Хубертус з Карітасу Мюнхена (Німеччина). Також Центр відвідала керівник благодійного фонду «Крона» Олена Мацібох. Пані Олена особисто переконалася у необхідності фінансово підтримувати такі проекти. Достатньо лише декілька хвилин, щоб перейнятися проблемами і потребами підопічних та оцінити важливість роботи, яку виконують асистенти Центру.
 

Categories: Новини

Залишити відповідь