Image

Завершилась 10-та «Різдвяна свічка», всеукраїнська благодійна акція по збору коштів для соціально незахищених дітей і молоді

21.01.13, Україна
Цими днями добігла до свого кінця ювілейна «Різдвяна свічка». Організатори відзначають, що збільшились масштаби розповсюдження свічок і збору коштів для допомоги дітям і молоді, які живуть і кризових обставинах. Так само досягнуто більшого рівня поінформованості громадськості щодо цілі і суті акції.

«Ця благодійна ініціатива – можливість для кожного навіть незаможного українця внести свою лепту до опіки потребуючими дітьми!», ? вважає Анатолій Козак, генеральний секретар Карітасу України.

В рамках «Різдвяної свічки» неповносправна молодь долучається до виготовлення спеціальних різдвяних свічок, що згодом розповсюджуються через спільноти Української Греко-Католицької Церкви, корпоративних донорів і приватних благодійників. Цьогоріч до акції долучились благодійники і з Канади.  Загалом було поширено близько 150 тис. свічок.

Кожного року завдяки проведенню акції «Різдвяна свічка» соціальні центри Карітасу у різних регіонах України надають можливість тисячам потребуючих дітей і молоді брати участь у проведенні літніх таборів, відвідувати екскурсії, долучатись до роботи навчальних груп і творчих гуртків, організовувати особливі свята і бути отримувачами адресної допомоги. Завдяки цьому чимало дітей повернулося до життя у суспільстві, і у недалекому майбутньому зможуть стати активними громадянами України.

Анатолій Козак розповідає: «Карітас України впродовж більше, як 12 років провадить комплексну роботу для допомоги потребуючим дітям і молоді. Реалізовуються проекти мобільної роботи із кризовими дітьми і молоддю, соціально-психологічної допомоги дітям трудових мігрантів, реабілітації і соціалізації неповносправної молоді, надається адресна матеріальна допомога дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах, також дофінансування лікування онкохворих дітей».

Згідно нашого недавнього дослідження, Карітас в Україні щорічно протягом останніх років витрачає на програми опіки дітьми близько 350-400 тис. євро, що в 10-12 разів більше за відповідні витрати українського уряду. І це не єдина неурядова організація, що опікується потребуючими дітьми і молоддю в Україні.

Така ситуація свідчить про необхідність підтримки роботи громадських і благодійних організацій в сучасному українському суспільстві задля здійснення ефективної соціальної роботи у необхідному обсязі.

Адже за умов нелояльного законодавства і застарілої схеми надання державних соціальних послуг, несприятливих економічних обставин і системи оподаткування, високого рівня бюрократії і рудиментів радянського менталітету неучасті в громадському житті саме неурядові організації виконують нині в Україні функції держави по опіці дітьми і молоддю, що опинились у кризових умовах життя.

Дякуємо усім людям доброї волі, які долучились до організації і проведення акції «Різдвяна свічка». Нехай Вам воздасться кратно!

Categories: Новини

Залишити відповідь