Гуманітарні проекти

У відповідь на гуманітарну кризу, яка розпочалась в Україні 2014 року, Карітас України надає допомогу вимушеним переселенцям з Криму та Донбасу, а також постраждалим від воєнних дій. На сьогодні усі осередки Карітасу як на заході, так і на сході України активно залучені до реалізації проектів допомоги цим категоріям потребуючих осіб. Прагнучи допомагати людям там, де є найбільша потреба, за останні два роки Карітас України суттєво розширив свою діяльність, особливо на сході України. Зокрема, нові осередки з’явились у Харкові, Дніпропетровську, Запоріжжі, Слов’янську, Маріуполі, Дніпродзержинську, Полтаві, Кривому Розі та Мелітополі, які працюють з вимушеними переселенцями, місцевими громадами, а також жителями «буферної зони». У своїй роботі з цими категоріями населення ми керуємось індивідуальним підходом і уважно оцінюємо потреби кожного, хто до нас звертається. Перш за все, ми звертаємо увагу на неповнолітніх дітей, вагітних жінок та жінок, які годують грудьми, людей похилого віку, осіб з особливими потребами, багатодітних та неповні сім’ї.

Програми з надання допомоги вимушеним переселенцям та постраждалим від військових дій мають на меті допомогти людям, котрі ще донедавна мали роботу, житло, соціальний статус та матеріальний добробут, проте внаслідок анексії Криму та військових дій на Донбасі опинилися без засобів до існування у новому середовищі, серед незнайомих людей. Комплексний підхід до оцінки потреб та надання необхідної допомоги вимушеним переселенцям забезпечує задоволення як базових потреб, так і роботу на довготривалий результат.