Image

Українцям вразливих категорій допомагають підготуватися до зими

Забезпечити тепло у домівках для багатьох людей стало справжнім викликом. Постійні обстріли та брак ресурсів ускладнюють самостійну закупівлю дров або паливних брикетів.

85-річна Домна Степанівна дуже дякує за “кірпічікі”. Так вона ласкаво називає паливні брикети, які нещодавно отримала від Caritas Краматорськ. Домна Степанівна втратила своїх двох синів, а онуки відвідують її рідко. Тому нині про неї турбується соціальна працівниця. У таких обставинах кожна допомога стає для пані Домни безцінною.

62-річна Неля Дмитрівна разом зі своїм чоловіком через постійні ворожі обстріли мусила тікати з рідного села. Тому вже другий рік вони мешкають у Воздвижівці Запорізької області. Пані Неля зазначає, що теперішній їхній будинок – доволі холодний. Пічка добре опалює лише дві кімнати, тому попередні дві зими їм з чоловіком було дуже важко. Вони обоє пенсіонери, а дрова нині – дороговартісні. Тож безкоштовні паливні брикети, які привезли Карітас Запоріжжя, дозволять сім’ї Нелі Дмитрівни пережити зимові холоди з теплом та комфортом.  

На Харківщині Карітас Харків також активно допомагає домогосподарствам, доставляючи дрова потребуючим. Кожна така доставка – це ще один крок до того, щоби люди пережили зиму в теплі.

Ми щиро вдячні нашим партнерам за підтримку таких благодійних ініціатив в Україні! Надання дров та паливних брикетів для тих, хто найбільше зараз цього потребує, стало можливим завдяки проєкту «Гуманітарна допомога для осіб, які постраждали від війни в Україні». Він фінансується NACHBAR IN NOT та Caritas Austria.

Categories: Новини