Image

У Миколаївській області ремонтують житло в межах нового проєкту

Війна принесла незліченні руйнування українським домівкам, залишивши тисячі людей без даху над головою. У цей складний час надзвичайно важливими стають проєкти, спрямовані на відновлення житла та повернення віри в краще. Саме таким є новий проєкт Карітасу України «Відновлення надії: Ремонт житла у Миколаївській області». Цей проєкт реалізується за підтримки Карітасу України та Карітасу Німеччини, демонструючи силу міжнародної солідарності у подоланні наслідків війни.

Проєкт розпочався у серпні цього року. Він охоплює дві ключові локації: Первомайську ОТГ та місто Миколаїв. 68 домогосподарств у Первомайській ОТГ отримають допомогу через ремонтні роботи, які виконуватимуть підрядні організації. А 17 домогосподарств у Миколаєві отримають грошові гранти на самостійний ремонт.

Уляна Крись, проєкт-менеджер, розповідає: «Проєкт буде реалізовуватися в місті Миколаїв та Миколаївській області. Протягом 4 місяців роботи ми плануємо виконати 87 ремонтів, основною метою яких є відновлення теплового контуру та підготовка будівель бенефіціарів до зимового періоду 2024-2025 років».

Основна мета проєкту – виконання ремонту або заміни пошкоджених елементів житла: дверей, вікон, дахів та укосів. Ці роботи проводитимуться у приватних будинках та квартирах, які постраждали від військових дій. Проєкт спрямований на допомогу вразливим категоріям серед яких: одинокі батьки з неповнолітніми дітьми, опікуни та прийомні сім’ї, багатодітні родини, люди з інвалідністю або важкими/хронічними захворюваннями, жертви насильства, родини зниклих безвісти військовослужбовців, самотні особи літнього віку.

Директор Карітас Миколаїв отець Тарас Павлюс ділиться першими результатами: «Зараз ми інтенсивно працюємо й вже виконали половину запланованого в проєкті. Працівники Карітасу Миколаїв щодня працюють на виїздах, проводячи огляди для початку ремонтів. У нашому регіоні є багато постраждалих будинків, які потребують відновлення, фактично таким є кожен з них. Відмінність лиш у масштабі пошкоджень, тому в майбутньому нам дуже потрібні проєкти по відновленню житла».

Проєкт «Відновлення надії: Ремонт житла у Миколаївській області» – яскравий приклад, як спільними зусиллями міжнародних організацій та локальних громад можна поступово відновлювати постраждалі від війни регіони України. Дякуємо нашим партнерам Карітасу Німеччини  за підтримку та довіру!


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проєкт – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: Новини