Image

Ще більшій кількості українців допоможуть перезимувати з теплом. Кому саме і чим? 

Вразливим групам населення України допомагатимуть підготуватися до зими. Ця допомога надаватиметься через локальні організації Карітас Донецьк у м.Дніпро, Карітас Чернігів, Карітас Одеса, Карітас Запоріжжя, Карітас Краматорськ, Карітас Івано-Франківськ, Карітас Коломия, Карітас Надвірна, Карітас Дрогобич, Карітас Стрий та Карітас Сокаль.  

Яка саме допомога? 

  • Через Карітас Донецьк у Дніпрі людям видаватимуть тверде паливо та грошову допомогу на сплату комунальних послуг. 
  • Карітас Краматорськ та Карітас Одеса забезпечуватиме тільки твердим паливом. 
  • Через Карітас Запоріжжя видаватимуть тверде паливо та грошову допомогу на сплату комунальних послуг, а також проводитимуть ремонти в МТП. Понад 10 МТП у Запорізькій області отримають допомогу для комфортного зимування. 
  • Карітас Івано-Франківськ, Карітас Надвірна та Карітас Дрогобич допомагатиме з твердим паливом та системою опалення 7-ом МТП. 
  • Карітас Коломия забезпечить твердим паливом мешканців 3-ох МТП. 
  • Через Карітас Стрий два МТП отримають тверде паливо.
  • А через Карітас Сокаль допоможуть із системою опаленням мешканцям одного МТП. 

Видаватимуть цю допомогу ВПО та місцевим мешканцям, які втратили роботу або дохід яких становить 6318 грн на одну людину в їхній сім’ї. Також будуть враховувати інші критерії вразливості. Детальніше про те, чи може людина отримати допомогу в межах проєкту “Гуманітарне реагування на критичні потреби постраждалого від війни населення в рамках підготовки до зими, 2024-2025 рр”, можна отримати за телефоном: 0 800 336 734 (лінія працює пн-пт з 09:30 до 16:00).

У роботу цього проєкту залучені 11 команд мережі благодійних організацій Карітас України. Задля цієї допомоги вони активно співпрацюють з органами місцевого самоврядування та балансоутримувачами МТП. 

“Маємо надзадачу – в короткі терміни підтримати близько 5 000 сімей та 1244 ВПО, що проживають в 26 МТП, – розказує менеджерка проєкту Карітасу України Катерина Гончар, – вже розпочалася реєстрація домогосподарств на отримання допомоги з підготовки до зими. Тривають закупівлі необхідного обладнання та твердого палива”. 

Ця допомога надаватиметься завдяки підтримці Гуманітарного фонду для України.

“Допомагати іншим – важливо, – зазначає директор Карітасу Запоріжжя Андрій Бухвака. – Це позитивно впливає не тільки на бенефіціарів й ситуацію в Україні загалом, а й на тих, хто допомагає. Саме таким чином ми маємо можливість проявити людяність і розвивати її в собі. Бо коли ми говоримо про людяність, то зазвичай маємо на увазі щось абстрактне. А практично проявити її можливо зокрема через допомогу конкретним потребуючим людям”. 

Цей проєкт – один із декількох, через які мережа благодійних організацій Карітас України активно допомагає вразливим категоріям населення готуватися до зимування. Ми щиро вдячні всім нашим партнерам за можливість бути підтримкою для людей в Україні в цей складний для нас час! 


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проєкт – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: Новини