Image

Перша ремонтна допомога житлу після пошкоджень: ремкомплекти від проєкту NIN HOME слугують в умовах війни

Війна завдала значних руйнувань багатьом домівкам в Україні. Від обстрілів постраждали тисячі людей і в багатьох із них їхні будинки стали непридатними для проживання. У таких складних умовах важливу роль відіграють проєкти гуманітарної допомоги, які надають людям необхідні ресурси для відновлення житла.

Одним з таких є проєкт NIN HOME. Завдяки йому 450 домогосподарств отримали ремонтні комплекти в Харківській, Донецькій та Запорізькій областях. Такі ремкомплекти містять основні будівельні матеріали. Це дозволяє бенефіціарам мережі благодійних організацій «Карітас України» в прифронтових зонах самостійно відновлювати свої домівки.

Одним із бенефіціарів став 84-річний В’ячеслав Дмитрович. Його будинок був значно пошкоджений внаслідок обстрілу: вибиті вікна, зруйновані двері, а стіни отримали тріщини. Попри свій вік і отримані травми пан В’ячеслав самотужки наводив лад у своєму будинку. Карітас Харків  через проєкт NIN HOME надав матеріали і бенефіціар зміг відновити вікна та стіни й уже повернув свою оселю до нормального стану.

Володимир Олександрович із міста Селідово на Донеччині також скористався таким ремкомплектом. У його домі через бойові дії були вибитими вікна та зруйнований дах. Завдяки ремонтним комплектам від NIN HOME, які надали йому Карітас Краматорськ, пан Володимир розпочав відновлення свого будинку. Така допомога стала для чоловіка не лише матеріальною, але й моральною підтримкою, адже він відчув, що не залишився один зі своєю бідою.

«Я дуже вдячний за ці набори та можливість відремонтувати свій будинок», – говорить Володимир Олександрович.

NIN HOME – проєкт «Гуманітарна допомога для осіб, які постраждали від війни в Україні» – діє за підтримки Caritas Österreich та NACHBAR IN NOT. Щиро дякуємо нашим партнерам за таку необхідну допомогу для українців у цей непростий час!

Categories: Новини