Image

Робота з дітьми трудових мігрантів

0 Comments


Арсеній Яценюк відвідав
соціальний центр Карітасу
07.10.2010
4 жовтня у соціальному центрі для дітей трудових мігрантів Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії побував Арсеній  Яценюк, засновник фонду «Відкрий Україну». Гість зустрівся з виховниками і поспілкувався з  дітьми із кризових родин та дітьми трудових мігрантів.



 
Під час відвідин А. Яценюк наголосив, що майбутнє України базується на трьох принципах: сім’я, освіта та християнські цінності. «Ви повинні вчитися, — звернувся він до дітей. — Освіта — це запорука вашого майбутнього і майбутнього країни. Я хотів би, щоб ви відбулися як особистості, ви маєте зробити себе самі, але для цього треба багато і наполегливо працювати, над собою, передусім».
 
Громадській діяч закликав дітей займатися спортом. Він відзначив, що відчув дружню, майже сімейну обстановку, яка панує в центрі. «Але я бажаю вам, щоб ваші батьки якомога швидше змогли повернутися додому», — додав А. Яценюк.
 
В останні роки значного розвитку набула діяльність Карітасу України пов’язана із міграційними процесами. Існують окремі проекти регіональних Карітасів, направлені на допомогу дітям українських трудових мігрантів. Карітас Сколе і Карітас Івано-Франківьск УКГЦ також отримали гранти на функціонування соціальних центрів для дітей за перемогу у конкурсі «Психоемоційна та соціальна робота з дітьми трудових мігрантів». Конкурс оголосили  фонд Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» за підтримки Фонду Віктора  Пінчука. Саме у соціальних центрах Карітасу діти насичено та цікаво проводять вільний від навчання час, можуть отримати психоемоційну допомогу, дружню підтримку, пораду соціального працівника. Тому підтримка саме цих проектів дуже важлива на сьогоднішній день.

Categories: Новини

Залишити відповідь