Image

Фахівці Франківського Карітасу інформують ВПО про небезпеку торгівлі людьми

0 Comments

Від початку війни з України виїхали мільйони громадян. Однак, не всі розуміють мову країни, в яку вимушені виїжджати; в стані стресу та тривоги люди не завжди можуть оперативно реагувати на події, що відбуваються навколо них.

Під виглядом допомоги та працевлаштування людям можуть надходити дуже сумнівні пропозиції, які варто вміти розпізнавати.

Правозахисники вже фіксують такі спроби зловмисників, тому закликають всіх, а особливо молодь та жінок з дітьми, бути уважними та дотримуватися простих правил безпеки.

Наші фахівці активно проводять інформаційну роботу в місцях колективного проживання вимушених переселенців в м. Івано-Франківськ та області.

Ми зібрали деякі поради, щоб не потрапити в руки зловмисників:

  • тримати при собі паспорт та показувати його лише прикордонникам під час проходження контролю. Паспорт бажано зберігати не просто в сумці, а десь близько до тіла;
  • якщо є можливість, то сфотографуйте свій паспорт і надішліть фото людям, яким ви довіряєте, також на електронну скриньку.
  • не сідайте в машину наодинці;
  • за можливості знайдіть інформацію, хто здійснюватиме перевезення, сфотографуйте машину, її номер, за можливості — документи тих осіб, які організовують перевезення;
  • за найменших підозр повідомляйте в служби та/або організації: поліцію, прикордонникам, волонтерам, працівникам гуманітарних місій тощо.

Якщо ви вирішили покинути Україну, то маєте бути проінформованими та обізнаними.

Фахівці Карітасу Івано-Франківськ надають консультацію за номером +380665767493

Державна безкоштовна гаряча лінія: 527 та 0-800-505-501 (працює щоденно з 8:00 до 20:00 анонімно)

Більше інформації можна дізнатися на сайті http://www.527.org.ua


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь