Image

Запрошуємо на онлайн-форум соціального служіння УГКЦ «Соціальне служіння людині»

0 Comments

3 жовтня у Києві в онлайн форматі відбудеться Форум соціального служіння УГКЦ «Соціальне служіння людині».

Відкриє Форум Блаженніший Святослав Шевчук, Глава і Отець Української Греко-Католицької Церкви. Серед провідних тем події є справи милосердя, зокрема «Голодного нагодувати». Організаторами Форуму є Відділ соціального служіння УГКЦ та МБФ «Карітас України».

Подія розпочнеться о 10:00 і триватиме до 13:00. Трансляція відбуватиметься з Києва, а учасники, зібрані в своїх єпархіях, будуть поєднані телемостом за допомогою інтернету.

На Форумі буде представлено не лише український, але й міжнародний досвід служіння потребуючим. Зокрема, досвідом діяльності мережі парафіяльних Карітасів поділяться представники Карітасу Віденської Архидієцезії (Австрія).

Також під час Форуму буде проаналізовано досягнення та виклики в ході реалізації Стратегії соціального служіння, що була затверджена Синодом єпископів в 2016 році.

Окремо заплановано презентації діяльності парафіяльних громад, де активно здійснюється соціальне служіння. Зокрема, своє служіння представлять громади з Фастова (Київська архиєпархія), Львова(Львівська архиєпархія) та с. Вільшаник (Самбірсько-Дрогобицька єпархія).

Форум відбуватиметься в рамках проектів «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їхньої участі у житті громад на місцевому рівні» та «Створення соціальних центрів для нарощення потенціалу осіб і громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні, у сфері подолання труднощів та самозахисту» МБФ “Карітас України”.

Медійну підтримку події надає Живе ТБ. Відкритий перегляд події буде доступним на YouTube.

ПРОГРАМА ФОРУМУ

10:00 Відкриття Форуму. Привітання учасників.

10:15 Звернення Блаженнішого Святослава Шевчука, Глави і Отця Української Греко-Католицької Церкви

10:45 «Досвід діяльності мережі парафіяльних Карітасів у Віденській Архидієцезії». Kerstin Schultes, Katharina Renner, Карітас Віденської Архидієцезії (Австрія)

11:25 «Стратегія соціального служіння УГКЦ: досягнення та виклики». о. Андрій Нагірняк, заступник голови Відділу соціального служіння УГКЦ, менеджер проекту «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їхньої участі у житті громад на місцевому рівні»

11:45 Презентації діяльності локацій – парафіяльних громад, де активно здійснюється соціальне служіння

  • Парафіяльна громада св. влкмч. Димитрія, місто Фастів на Київщині (Київська архиєпархія УГКЦ)
  • Парафія Преподобної Параскевії, с. Вільшаник на Львівщині (Самбірсько-Дрогобицька єпархія)
  • Парафія Всіх Святих Українського Народу м. Львова (Львівська архиєпархія)

12:15 Питання-відповіді. Зворотній зв’язок з учасниками Форуму

12:45 Підсумки

13:15 Обід

Організаційна і медійна підтримка: Живе ТБ

Трансляція відбуватиметься з Києва

Ресурси, які будуть використовуватися: ZOOM, YouTube

Реєстрація: https://forms.gle/R3XE6vw4iqWxWkcS6

Categories: News | Новини

Залишити відповідь