Image

Заняття з арт-терапії у м. Щастя та м. Попасна

0 Comments

19.01. та 21.01.2022 року психологи бригади Карітасу Донецьк у м. Дніпро знов завітали до м. Щастя Щастинського району та м. Попасна Сєвєродонецького району, які знаходяться в зоні 0-5 км від лінії розмежування в Луганській області.

У зв’язку з ескалацією військового конфлікту, мешканці буферної зони потребують психологічної підтримки та уваги. Учасники групових занять завжди раді зустрічі та йдуть на неї із зацікавленістю. В Щасті цього разу перед тим, як розпочалося заняття, бенефіціари поділилися враженнями від своїх робіт: із захватом розповіли про те, як їхні діти та онуки не могли повірити, що такі малюнки були зроблені власноруч.

З минулого заняття пройшов тиждень, а враження й досі переповнюють цих людей. Тому до роботи вони приступили з нетерпінням. Запропонована тема «Чарівний ліс» викликала інтерес через техніку виконання та свою особливість: використання лише двох кольорів. В результаті без особливих зусиль та хвилювань були отримані яскраві та соковиті пейзажі, а їх виконавці знову не могли зрозуміти як саме вони змогли зробити таку красу.

З мешканцями Попасної заняття з арт-терапії проводилося вперше. Тому було дуже цікаво як вони відреагують на отриманий результат. Робота була виконана в атмосфері жвавого інтересу. А отриманий результат у вигляді ніжних повітряних кульбабок додав не тільки гарного настрою, натхнення та посмішок, а й спонукав учасників групи на виконання віршів.

Що найголовніше при спілкуванні з людьми поважного віку? Щирий прояв зацікавленості, увага до почуттів, повага до їхнього життєвого досвіду. На групових та індивідуальних консультаціях наші бенефіціари отримують саме це. Під час спілкування з психологом виникає довіра, яка в свою чергу, зменшує напруженість та пом’якшує тривожність. Саме цього дуже не вистачає людям, які мешкають у прифронтовій зоні. Задоволення від процесу, подив та захват від результату своєї роботи – такі моменти дуже радують цих жінок. Адже в їхньому житті залишилося дуже мало місця для позитиву.

Психологічна підтримка надається в рамках проекту «Багатосекторальна гуманітарна допомога у грошовій, натуральній формі, послуг і ваучерів для покриття базових потреб, продовольчої безпеки, фізичного і психічного здоров’я та підготовки до зимування постраждалих від конфлікту осіб на сході України», 2021-2023 рр.

У період розповсюдження COVID 19, працівники мобільних бригад дотримуються підвищених заходів захисту та особистої безпеки, щоб уникнути можливого інфікування та не наражати на небезпеку бенефіціарів, тому працюють за новими протоколами.

Проект здійснюється при підтримці Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини (GMFA).


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь