Image

Видано посібник «Любов’ю служіть одне одному», призначений допомогти організації соціального служіння при парафіях УГКЦ

0 Comments

23 жовтня 2017 року у Львові було презентовано посібник для організації соціального служіння при парафіях «Любов’ю служіть одне одному». Презентацію провели в рамках всеукраїнської робочої наради синкелів соціального служіння єпархій та екзархатів УГКЦ в Україні. Нарада мала і міжнародний вимір – у ній взяли участь представники національних Карітасів Білорусі та Румунії.

Під час зустрічі також розглядався план дій по розвитку соціального служіння. Крім того, було озвучено результати опитування щодо актуального стану соціального служіння та благодійництва в греко-католицьких парафіях України. Це опитування тривало понад два місяці та охопило більшість парафій УГКЦ на теренах України.

Як видання посібника, так і опитування були здійснені за ініціативи Карітасу України в рамках проекту «Створення бази для розвитку парафіяльного соціального служіння УГКЦ» за підтримки організації Catholic Relief Services. Проект тривав від липня 2017 року. В планах і друга фаза цього проекту, яка передбачає створення єпархіальних команд тренерів, їхнє навчання та навчання активних волонтерів. А також підтримку окремих парафіяльних проектів, спрямованих на активізацію соціального служіння на місцях.

Нарада закінчилася визначенням майбутніх планів соціального служіння та розподілом перших виданих посібників серед представників усіх єпархій та екзархатів УГКЦ в Україні. В подальшому передбачено, що доступ до навчальних матеріалів он-лайн зможуть отримати всі охочі вірні як в Україні, так і закордоном. Також посібники для організації соціального служіння у парафіях вирушили до Білорусі, де зараз національний Карітас організовує аналогічний проект. Помандрували посібники і до Румунії, де з ними зможе ознайомитися велика україномовна спільнота вірних.

Після закінчення наради представники Карітасу України та Карітасу Білорусі вирушили з робочим візитом до Києва, звідки наступного дня вилетіли до Єревану. У Вірменії цими днями розпочинається міжнародна конференція представників Карітасів, спрямована на обмін досвідом організації соціального служіння в громадах та створення парафіяльних Карітасів.

Categories: Новини

Залишити відповідь