Володарем Кубку Карітасу втретє стала команда з Бродів

10 червня 2021 року, на столичному стадіоні ім. Віктора Баннікова відбувся 5-й ювілейний турнір з дитячого вуличного футболу «Кубок Карітасу». Свято спорту для дітей соціально незахищених верств населення традиційно організовує волонтерська команда Карітасу України, за підтримки Української асоціації футболу.

В цьому році на турнірі зустрілись команди із Львова, Бродів, Чернівців та Нововолинська.

На урочистому відкритті змагань були присутні почесні гості: перший віце-президент Української асоціації футболу Вадим Костюченко, Президент Карітасу України Андрій Васькович, Генеральний секретар Карітасу України Дзвенислава Чайківська, засновниця благодійного фонду «Відновлення» Юлія Лобан та менеджерка проекту «Національна мережа центрів для дітей та сімей» Ірина Пухняк.

«Дорогі футболісти і футболістки, я дуже радий, що після однорічної перерви ми знову змогли провести Кубок Карітасу. Хочу подякувати всім організаторам з Карітасу України, а також Асоціації футболу України, що нам дозволили провести цей турнір тут. Хочу побажати всім командам гарної та чесної гри, щоб найкращий переміг», – зазначив Андрій Васькович перед початком гри.

Зі свого боку Вадим Костюченко передав дітям вітання від головного тренера національної збірної команди України Андрія Шевченка та всієї команди, яка зараз знаходиться в Бухаресті де готується до змагань Євро 2020: «Нехай у вашому футбольному житті буде своя велика перемога».

В командах, як і минулі роки, грали хлопці та дівчата, незалежно від рівня підготовки та соціального статусу. Підлітки, які відвідують молодіжні центри Карітасу у своїх містах, де отримують психологічну підтримку, працюють над характером.

Команда Карітасу Броди
Команда Карітасу Чернівці
Команда Карітасу Львів
Команда Карітасу Волинь

За результатами змагань:

1 місце посіла команда «Карітас Броди»,

2 місце – «Карітас Чернівці»,

3 місце – «Карітас Львів».

Також пам’ятними кубками були нагороджені кращий голкіпер, нападаючий та краща футболістка «Леді футбол» турніру.

Родзинкою спортивного заходу та подарунком для юних футболістів став виступ вихованців зразкового художнього колективу ансамблю сучасного естрадного танцю «Gracia-Dance».

До підбивання підсумків турніру та привітань переможців долучились колишній футболіст і тренер київського «Динамо» Анатолій Дем’яненко та директор компанії «City Frans service» Андрій Перехрест. Кожна команда та гравець отримали кубки, дипломи та медалі. Тренери також отримали почесні відзнаки та пам’ятні подарунки.

Завершився «Кубок Карітасу» в конференц-залі Української асоціації футболу, де дітей привітали легендарні Анатолій Дем’яненко, Олексій Михайличенко та представник ФК «Київ» Єгор Копилов; юним гравцям вручили футбольні м’ячі та цінні подарунки.

Дякуємо всім волонтерам, партнерам та вболівальникам, які долучились та підтримали «Кубок Карітасу 2021» – спортивне свято для дітей: компанія McDonalds, компанія «City Frans service», ансамбль сучасного естрадного танцю «Gracia-Dance».

Особлива подяка нашому чудовому ведучому Євгену Кучину, який підтримував команди та створював дружню атмосферу чесної спортивної боротьби!

Довідка:

«Кубок Карітасу» було започатковано у 2016 році. Тоді між собою змагалися діти та підлітки з п’яти міст України. Щороку географія заходу розширялась, і вже у 2018 році у змаганнях взяли участь понад 110 учасників з 11-ти команд із різних регіонів України. На жаль, у 2020 році змагання не проводились через напружену ситуацію із поширенням захворювання на коронавірус COVID-19.

Як відбувались змагання у 2019 році дивіться тут.

DSC07206

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/