Image

Візити в сім’ї, що потребують соціально-психологічної допомоги

0 Comments

Карітас Івано-Франківськ відвідує сім’ї, що опинилися у складних життєвих обставинах з 2020 року.

Відколи карантин вніс зміни у звичні зустрічі, що відбувалися в Центрі Карітасу, відкрилась ще одна перспектива онлайн-зустрічей та візитів у сім’ї.

Подолати замкнутість, низьку самооцінку, різноманітні комплекси, сформувати життєві навички та віднайти ресурси – ось мета, з якою Карітас стукає у двері кожної сім’ї, щоб прийти на допомогу. Побачити в якому стані живе та чи інша сім’я, пізнати їх потреби – саме це часто допомагає з’ясувати причину конфліктів і знайти вихід.

Вдома людина почуває себе комфортно. Окрім того, саме вдома ми можемо побачити ситуацію такою, як вона є – без жодних прикрас. Часто візити в сім’ї розкривають потреби цих людей, а вони можуть бути різні – у підтримці та розумінні, у спілкуванні, у відпочинку та спільному дозвіллі, потреба визнання, захисту, уваги, потреба в самостійності, самовираженні, самореалізації.

Візити в сім’ї забезпечують індивідуальний підхід до кожного, конструктивне вирішення проблем і відновлення довіри до світу. Діти й батьки відчувають особливу увагу працівників Центру до їхніх проблем і намагаються бути більш відкритими, таким чином вони крокують назустріч здоровим стосункам і поступово змінюють своє ставлення до світу.

Такий супровід сімей сприяє підвищенню рівня батьківських компетенцій, долає бар’єри у спілкуванні, вчить розуміти один одного та бути щасливими. Робота ведеться в рамках діяльності Центру соціально-психологічної допомоги для дітей, сімей та молоді, що діє на базі Карітасу.

За додатковою інформацією звертайтесь за телефоном 067 344 1027 (Леся Дорош, завідувач відділення).


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь