Image

Тижневик заходів Карітасу на протидію COVID-19

0 Comments

За період 25- 31.05.20

Від Карітасу Донецьк в м. Дніпро допомога приходить завжди вчасно

У складний період пандемії COVID-19 у багатьох людей, що проживають на лінії зіткнення, немає можливості забезпечити себе необхідними ліками.
Соціальні працівники проекту #BasіcNeeds подбали про закупівлю та доставку необхідних медикаментів для важкохворих.

Минулого тижня мобільна бригада БО «БФ «Карітас Донецьк» в рамках проекту «Забезпечення базових потреб в різних секторах, включно з грошовою допомогою, особливо вразливих людей, що постраждали в наслідок конфлікту на сході України 2019-2021 р.р.» завітали з домашніми візитами до особливо вразливих мешканців с. Валуйське Станично-Луганського району Луганської області.

Місцевих мешканців відвідав і психолог проекту, адже люди, котрі долають хвороби у такий важкий час, потребують емоційної підтримки.
В межах проекту працюють гарячі лінії та надається вся необхідна інформація для мешканців буферної зони Луганської області.

Консультації можна отримати за телефонами:

Консультації соціальних працівників:

067 701 7041

095 765 1912

За медичним напрямком допомоги:

0660490087

0508286889

Психологічна підтримка:

0930758909

0660448104

Карітас Одеса допомагає лікарням долати наслідки пандемії COVID-19

В рамках протидії пандемії COVID-19, 5 Одеських лікарень та 5 медичних закладів Миколаєва отримали санітайзери від AB InBev Efes Ukraine :

Одеса:
🔸 Одеський обласний клінічний медичний центр (лікарня водників),
🔸 Міська клінічна лікарня №1 (Єврейська),
🔸 Одеська обласна дитяча клінічна лікарня,
🔸 Пологовий будинок №2,
🔸 Міська дитяча лікарня №3.

Миколаїв:
🔸КНП “Миколаївський регіональний фтизіопульмонологічний медичний центр”
🔸КНП ММР “Пологовий будинок №1”
🔸Відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання, с. Шевченкове.
🔸Миколаївський військовий госпіталь (Військова частина А2428)

Щасливі допомагати лікарям разом!
AB InBev Efes Ukraine

Більш ніж 300 000 захисних масок для населення виготовлять в межах програми «U-LEAD з Європою»

Карітас України у співпраці з програмою «U-LEAD з Європою» розпочинає новий етап проекту «Підтримка об’єднаних територіальних громад у боротьбі з пандемією COVID-19» –пошиття і розповсюдження масок для населення.

Загалом планується пошиття більш ніж 300 000 масок. Даний етап проекту має на меті не лише підтримати незахищене населення України у боротьбі з наслідками пандемії COVID-19, а й забезпечити роботою швейні підприємства, що знаходяться в невеликих громадах.

На даний час 11 приватних підприємств по всій Україні виграли тендери на виготовлення захисник масок від програми «U-LEAD з Європою».

Карітас продовжує надавати адресну допомогу жителям буферної зони, які знаходяться в стані ізоляції через пандемію COVID-19 в Україні

При підтримці Українського Гуманітарного Фонду (UHF) при Управлінні з координації гуманітарних справ (OCHA) продовжується реалізація проекту «Надання адресної мультисекторальної допомоги людям похилого віку, які проживають в зоні 0-5 км уздовж лінії зіткнення та знаходяться в стані ізоляції через пандемію COVID-19 в Україні, 2020».
Активності проекту триватимуть 3 місяці та розроблені як заходи реагування в режимі надзвичайної ситуації в населених пунктах, де здійснюються поточні програми Карітасу Краматорськ в координації з іншими організаціями, також були залучені місцеві органи влади та активісти у проектних локаціях.
Мобільна команда надає допомогу населенню похилого віку, які проживають в зоні 0-5 км уздовж лінії зіткнення та знаходяться в стані ізоляції в с-щі Північне м.Торецька, яке було ізольоване через пандемію.

В селищі підвищився місцевий рівень гуманітарних потреб під час карантину.

Проєкт надає допомогу в режимі персональної адресної доставки :
– Стандартні харчові набори,
– Діабетичні набори харчування,
– Сімейні гігієничні набори,
– Гігієничні набори для людей з особовими потребами.
В рамках проєкту здійснюється інформаційна кампанія щодо COVID-19 та забезпечення наборами із засобами індивідуального захисту бенефіціарів з підозрою на інфікування.

Найбільш потребуючі мешканці ізольованих сіл Сизе та Болотене, Станично-Луганського району Луганської області, отримали продуктові набори від Карітасу.

Болотене та Сизе – два тупикові села буферної зони, в яких проживає всього близько 40 чоловік (люди похилого віку, маломобільні). Села знаходяться на лінії розмежування і тут, у глибокому забутті, мешкають люди, котрі повністю відрізані від зовнішнього світу, бо села розташовані на віддалі від основних шляхів сполучення. Також будь-яка інфраструктура відсутня, люди нездатні самостійно отримувати допомогу, а умови пандемії COVID-19 лише збільшують їх вразливість.

Територія навколо сіл замінована та існує загроза обстрілу, тому мобільна бригада Карітасу Донецьк у місті Дніпро надавала адресну допомогу потребуючим за підтримкою підрозділа цивільно-військового співробітництва («СІМІС»).

33 домогосподарства в рамках проекту «Забезпечення базових потреб в різних секторах, включно з грошовою допомогою, особливо вразливих людей, що постраждали в наслідок конфлікту на сході України 2019-2021 р.р.» отримали продуктові набори.

Також у рамках проекту #BasicNeeds, для мешканців буферної зони Луганської області працюють гарячі лінії за якими можна отримати консультації:

📷соціальних працівників:

+38 067 701 7041; +38 0957651912

📷за медичним напрямком:

+38 0660490087; +380508286889

📷психологічна підтримка:

+38 093 0758909; +38 066 0448104

Волонтери Карітасу Житомир у співпраці з Food Bank Ukraine допомогають продуктами потребуючим

На цьому тижні смачними йогуртами та сиром змогли поласувати вихованці Тетерівського дитячого будинку-інтернату, безхатьки з обласного центру обліку бездомних осіб та мешканці центру соціально-психологічної допомоги. Також поласували смачненькими подарунками і мешканці соціального гуртожитку УТОСу.

Завдяки тому, що до нас знову долучилися небайдужі благодійники допомогу змогли отримати багатодітні родини у Житомирі та прилеглих до Житомира ОТГ.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/



Categories: News | Новини

Залишити відповідь