Image

Тижневик заходів Карітасу на протидію COVID-19

0 Comments

За період 18- 24.05.20

Карітас Краматорськ не забуває про потреби вразливих категорій населення

В умовах пандемії COVID-19 Caritas Краматорськ навіть в умовах карантину не забуває про потреби вразливих категорій населення, які опинилися в надскладних життєвих обставинах.

Так, вже в травні місяці, працівники мобільної бригади благодійного фонду відвідали такі населені пункти буферної зони:
✔️м. Торецьк
✔️м. Світлодарськ
✔️смт. Новолуганське
✔️смт . Миронівський
✔️с. Луганське
Була видана допомога у вигляді продуктових наборів, а також надані індивідуальні психологічні консультації населенню, які потребують підтримки.

Фахівці Кризового Центру в Карітасі Маріуполь продовжують надавати необхідну допомогу потребуючим

Завдяки співпраці з нашими партнерами з METRO Cash & Carry Ukraine, Карітас Маріуполь має можливість надати 400 продуктових наборів найуразливішим верствам населення, тим, хто через вимушені обмежувальні заходи лишився заробітку.

Фахівці Простору Підтримки завжди готові прийти на допомогу!

Якщо ви потребуєте допомоги, зателефонуйте на нашу гарячу лінію – оператор направить вас до необхідного фахівця. Простір Підтримки охоплює весь спектр надання допомоги – від кризової, негайної допомоги, до психологічної підтримки, соціального супроводу та розвитку громад та їх соціальних ініціатив! Гаряча лінія Простору Підтримки: 067 623 52 21 | 050 480 73 38

Священнослужителі передали допомогу тернополянам

Для тернополян, які під час карантину опинилися у скруті, передали продукти харчування та засоби першої необхідності. Допомогу підопічні БФ «Карітас Тернопіль» отримали від Тернопільсько-Зборівська архиєпархії УГКЦ.

Як зазначає директор Карітасу Тернопіль о. Андрій Марчук, багато людей відчувають наслідки карантину. Зокрема, за цих два місяці кількість мешканців, які звернулися за допомогою, збільшилося. Тому, організація потребує підтримки.

«Карантин, можливо, невдовзі й завершиться, але його наслідки ми й країна, загалом, відчуватиме ще довго. Кількість людей, які потребують нашої опіки, на превеликий жаль, збільшилась. Але, завдяки Вашому доброму серцю, піклуванню, нам вдасться допомогти ще більшій кількості потребуючих», – зауважив, звертаючись  директор БФ «Карітас Тернопіль» о. Андрій Марчук.

Карітас Коломия допомагає родинам, що опинились у скруті

Фахівці Центру для дітей та сімей Карітасу Коломия надали продуктові набори, дитячі книжки та засоби особистої гігієни 19 потребуючим сім’ям. Вартість кожного такого пакунку склала 1000 грн.

Карітас Житомир продовжує забезпечувати медичні та соціальні заклади Житомирщини засобами для прання для засобами особистої гігієни

Цього разу представники організації змогли передати 500 кілограм високоякісного прального порошку «ARIEL Professional Beta» до Житомирської міської лікарні №1 та Новоград-Волинського міськрайонного ТМО.

Серед соціальних закладів порошок отримали:

  • Житомирський центр обліку бездомних,
  • Житомирський обласний центр соціально-психологічної допомоги,
  • Соціальний гуртожиток УТОС,
  • Тетерівський дитячий будинок-інтернат.

Також частина переданої допомоги була спрямована на потребуючих мешканців міста. Станки для гоління Gillette Blue 3, гель для душу Old Spice Danger Zone та Рідкі капсули для рання TIDE Альпійська Свіжість знайшли своїх господарів серед малозабезпечених, осіб з інвалідністю, та кризових родин. Дану допомогу отримали близько 400 осіб.

Медико-соціальні установи Харкова та області отримали допомогу від Карітасу

В часі реагування на COVID-19, Карітас Харків змогли допомогти медико-соціальним установам м. Харкова та Харківської області, засобами індивідуального захисту, санітайзерами АХД-2000.
✔ КНП «Міська клінічна лікарня №8» ХМР
✔ Харківський обласний спеціалізований будинок дитини
№1
✔ Харьківский регіональний перинатальний центр
✔ КП «ЦПМСД Вовчанського району»
✔ Вовчанський геріатричний пансіонат
✔ Вовчанська ЦРЛ
✔ Зміївська ЦРЛ

Дякуємо нашим дорогим благодійникам AB InBev Efes Ukraine, що не залишаєтеся осторонь проблем нашого суспільства.

Карітас Харків продовжує реалізацію програми «Піклування у кожен дім»

В рамках благодійної програми «Піклування у кожен дім» у співпраці Caritas Ukraine, в часі реагування на COVID-19, змогли допомогти медико-соціальним установам Харкова та Харківської області, товарами першої необхідності для прання (професійний порошок для прання «Ariel»)

✔ Благодійний фонд «Карітас Полтава»
✔ Харківський обласний спеціалізований будинок дитини № 1
✔ Релігійна громада(парафія) Покров пресвятої Богородиці УГКЦ для ЦМД
✔ Вовчанський геріатричний пансіонат
✔ Вовчанська ЦРЛ
✔ Зміївська ЦРЛ

Дякуємо нашим дорогим благодійникам P&G, що не залишаєтеся осторонь проблем нашого суспільства.

Мешканці м. Золоте отримали медикаменти від Карітасу

Карітас Донецьк в умовах карантину забезпечує медикаментами найвразливіше населення буферної зони Луганської області. Необхідні ліки отримали мешканці Попаснянського району м. Золоте.

Мобільні бригади надають лише адресну допомогу та працюють за новими протоколами, адже нинішня ситуація з розповсюдженням COVID-19 по всій території України вимагає підвищеного захисту, як працівників так і бенефіціарів.

Допомога у вигляді медичних ваучерів надається у рамках проекту “Забезпечення базових потреб в різних секторах включно з грошовою допомогою, особливо вразливих людей, що постраждали внаслідок конфлікту на сході України 2019-2021 р.р.

Карітас Хмельницький спільно з Волонтерським лідерським рухом продовжує діяльність у рамках проекту «На відстані руки»

Цього тижня продуктові набори отримали 35 найбільш потребуючих сімей хмельничан з числа літніх самотніх людей, людей з інвалідністю та малозабезпечених багатодітних сімей.

В складних для суспільства ситуаціях до передової долучаються волонтери. І от під час карантину волонтерський рух знову повертається у перші ряди підтримки тих, хто цього потребує. Вони витрачають свій час, кошти, зусилля для того, щоб допомогти ближнім.

Висловлюємо всім небайдужим та щирим серцям, хто долучається до справ милосердя, слова щирої вдячності.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь