Image

Тижневик заходів Карітасу на протидію COVID-19

0 Comments

За період 28.09-5.10.20

За 3 місяці Карітас підтримав близько 300 родин, що постраждали від COVID-19

Карітас України завершив проект «Надання гуманітарної допомоги та забезпечення базових потреб вразливому населенню, на яке вплинула пандемія COVID-19 в Україні», який реалізовувався у 13 локаціях на базі денних соціальних центрів Карітасу.

Провадження проекту допомогло сім’ям із дітьми подолати економічну скруту, спричинену впровадженням карантинних обмежень, сприяло соціальній згуртованості та доступу до ресурсів та засобів забезпечення базових потреб потребуючих сімей із дітьми. Засоби індивідуального захисту допоможуть знизити смертність та розповсюдження вірусу.

Близько 300 сімей та 500 дітей, в тому числі і діти які під час карантину повернулись до своїх родин з інтернатних закладів, протягом 3-х місяців отримували гуманітарну допомогу та соціальну підтримку для забезпечення базових потреб, та подолання наслідків пандемії COVID-19.

Проект «На відстані руки» вже 6 місяців діє у Хмельницькому

Благодійний проект «На відстані руки» – це соціальна громадська ініціатива, мета якої допомога продуктовими наборами для потребуючих у Хмельницькому.

Через загрозу поширення COVID-19, чимало людей опинилися у непростій життєвій ситуації. Тому хмельницькі волонтери, представники громадських організацій, соціальних служб і «Карітасу» об’єдналися, аби оперативно та фахово надавати допомогу.

За пів року волонтери роздали тисячу продуктових наборів!

20 потребуючих сімей з Одеси отримали допомогу від Карітасу

Допомога загальною сумою близько 6 000 грн на сім’ю складалась з трьох продуктових наборів та санітарно-гігієнічного набору, до якого обов’язково входили, поміж іншого, засоби індивідуального захисту: антисептик та маски. Завдяки підтримці Карітас Одеса УГКЦ та Caritas Ukraine

Окрім натуральної допомоги, сім’ї мали можливість отримати соціальний супровід та психологічні консультації.

Зичимо міцного здоров’я батькам та дітям і процвітання!

Команда Карітас Донецьк продовжує надавати благодійну допомогу у вигляді продуктових наборів в населених пунктах розташованих в зоні 0-5 км від лінії розмежування в Луганській області

28 вересня продуктами харчування було забезпечено 105 бенефіціарів сіл Макарове та Валуйське, 38 із яких маломобільні, які найбільш вразливі та потребують допомоги. Допомога надається в рамках проекту «Забезпечення базових потреб в різних секторах включно з грошовою допомогою, особливо вразливих людей, що постраждали внаслідок конфлікту на сході України 2019-2021рр.»

У період стрімкого розповсюдження COVID 19, працівники мобільних бригад дотримуються підвищених заходів захисту та особистої безпеки, щоб уникнути можливого інфікування та не наражати на небезпеку бенефіціарів.

В Карітасі Краматорськ тимчасово призупинив роботу соціальний гардероб

Шановні клієнти, нажаль через погіршення ситуації відносно поширення COVID-19 ми були вимушені прийняті рішення про тимчасове призупинення роботи соціального гардеробу «Добра Шафа» з 5 жовтня та на невизначений строк.

У зв’язку з цим, ми також на цей період не будемо приймати речі. Дякуємо за розуміння!


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь