Image

Рік закінчується – робота триває

0 Comments

Фахівці проекту з відновлення водопостачання «Поліпшення умов життя вразливих верств населення в буферній зоні Донецької області шляхом покращення сталого доступу до безпечної води», що стартував 1 листопада цього року і реалізовується БФ «Карітас Маріуполь» за фінансової підтримки Caritas Ukraine та ОСНА, продовжують роботу.

За минулий тиждень відбулася низка зустрічей з представниками Красногорівської та Новомихайлівської громад та комунальними підприємствами, задіяними у реалізації проекту, проведені фокус-групи з активістами та укладено меморандум про співпрацю з Управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Мар’їнської міської військово – цивільної адміністрації Покровського району Донецької області  в особі керівника Тарапатова Олега Федоровича.

«У Красногорівці  до лав громадських контролерів долучилися люди з інвалідністю та представники соціально вразливих груп населення. Під час спілкування з активістами ми мали можливість почути, як просуваються роботи за проектом та обговорили  наявність проблемних ділянок, які ще не задіяні у проекті, але мають часті пошкодження та пориви. З представниками комунальних підприємств вирішили питання щодо передачі матеріальних-технічних цінностей на баланс КП та провели консультації стосовно отримання відповідей на запити публічної інформації. Разом з інженером Карітасу Маріуполь Сергієм Ковалем та інженером місцевого КП оглянули та зафіксовали обсяги виконаної роботи, перевірили та узгодили часи роботи персоналу по підготовці траси  і зафіксовали простої у роботі внаслідок складних погодних умов», – розповідає юрист проекту Марина Чуйко.

Під час зустрічі з керівництвом Управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства міста Мар’їнка фахівці БФ «Карітас Маріуполь» опрацювали схеми передачі паливних матеріалів від постачальника до комунальних підприємств. Також  провели зустрічі з керівництвом КП щодо виконання календарних планів та обсягів виконаної роботи, допомогли у відборі додаткового працівника, перевірили та узгодили часи роботи комунальної техніки та витрати палива, розпочали аудит щодо тарифів водопостачання та обговорили можливості підключення нових абонентів по вулиці Соборній до модернізованого водопроводу та багато організаційних питань стосовно реалізації проекту у Мар’їнці, Красногорівці та Новомихайлівці.

Станом на 24 грудня у Мар’їнці повністю готові для риття траншеї під укладання водопровідних труб всі ділянки загальною довжиною майже 3 км. У Красногорівці зроблено траншею для укладки труби на ділянці К10-К11 довжиною 550 метрів, розпочато підготовку траси до риття траншеї на ділянці К8-К10 довжиною 850 метрів. У Новомихайлівці роботи за проектом почнуться вже у січні наступного року згідно плану.

***Заходи здійснено в межах проєкту «Поліпшення умов життя вразливих верств населення в буферній зоні Донецької області шляхом покращення сталого доступу до безпечної води», що реалізовується БФ «Карітас Маріуполь» за фінансової підтримки Caritas Ukraine та ОСНА


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь