Image

Прифронтова газета «Громада Схід» перейшла в формат телеграм-каналу

0 Comments

Прифронтова газета «Громада Схід», яка до російського вторгнення виходила на папері та поширювалась у прифронтовій зоні на Донеччині та Луганщині, перейшла у формат телеграм-каналу. Про це повідомила видавчиня та головна редакторка видання Інна Юр’єва.

«Якщо хто не знає, з 2019 року я робила друковане медіа для жителів сіл вздовж лінії розмежування, де була повна жопа з інформацією. Це була мирна газета з корисними матеріалами як відбудовувати життя під час війни. Але 24 лютого війна вийшла на новий рівень, і наші читачі залишилися без газети. Деякі — ще й без світла. води, хліба, ба навіть (тимчасово!) України. Тепер будемо ось так воювати на інформаційному фронті», — написала вона. За словами Інни Юр’євої, «Громада Схід» працює як онлайн-майданчик при антикризовому координаційному центрі опорі в Маріуполі. Поки що канал фокусується на Донеччині, хоча планує охопити й Луганщину.

«Громада Схід» — проект благодійного фонду «Карітас Маріуполя», що працює з 2019 року за підтримки Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини. Головне завдання проекту: видання друкованої газети «для людей і про людей» з метою подолання інформаційної ізоляції мешканців сіл вздовж лінії розмежування.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь