Image

Проект ДоБаДі – говорять наші підопічні

0 Comments

У серпні підопічні Карітасу з 22 міст України отримали продуктові набори, закуплені за кошти соціально відповідальних бізнес-структур в рамках проєкту ДоБаДі, який впроваджується Карітасом України спільно з БФ «Життєлюб» та «Новою Поштою». Проект триває з березня 2021 року і весь цей час ми розповідаємо історії наших підопічних, яким хоч трошки допомогли у ці нелегкі часи продуктовими наборами.

Сьогодні ми просто хочемо дати слово нашим Ба та Ді…

Надія Йосипівна з Нововолинська, 89 років. Після перелому стегна практично не ходить, недавно поховала сина, дуже переживає за здоров’я старшої дочки, яка часто хворіє і проживає в іншому місті. Незважаючи на нелегке життя, любить пожартувати, має сильний та вольовий характер, любить повчати молодше покоління, закликає усіх до навчання, бо в науці бачить майбутнє нації.

«Світ дуже змінився з того часу, як я його пам’ятаю. Люди гоняться за грошима. Люди втрачають душу. Дуже приємно, що є ще світлі серця, які турбуються за когось окрім себе, дбають про чужих їм людей. Щиро дякую Карітасу та усім, хто допомагає мені сьогодні».

«Самотня, покинута старість – це найжахливіше, що стається. Це невдячна тема, це болюча тема, яка не цікавить майже нікого… На жаль…Спасибі за те, що Ви є. Ви, як промінчик сонця, що гріє та тішить…»

Мирослава Степанівна, Броди, 75 років,  через хворобу прикута до ліжка та потребує сторонньої допомоги, вже більше 20 років нею опікується місцевий Карітас. Основна частина її бюджету іде на лікування.

«Добру справу робите. Адже піклуючись про людей поважного віку,  молодь має змогу пізнати і історію рідного села з першоджерел. Разом з тим – і ми маємо можливість бути вислуханими, чого нам так зараз не вистарчає. Щиро вдячні за кожен пакунок!»

Ніна Петрівна, 95 років, підопічна Карітасу Полтава

« …Приходьте до мене частіше…. Коли я була молода, була в армії, бачила багато жорстокості, страху та смерті… Потім я вийшла за Володю, була найщасливішою. Дуже хотіли дітей, але, на жаль, війна наклала свій відбиток на здоров’я, так і не змогла народити… Чоловік помер у 61 рік і так я одна до 95 років живу! Дуже важко зараз, купую багато ліків, плачу за газ,  палю дровами… Люблю печиво, тому завжди стараюсь купити на ті кошти, що залишаються хліба та щось солоденьке. Як же добре, що ви зайшли…»

Микола Іванович, підопічний Карітасу Житомир

«Вперше за довгий період мені принесли пакунок. Для мене це неочікувана допомога. Дякую за неї! Оскільки живу зовсім один, ще й світло відрізали в будинку, це є великою підтримкою для мене…»

Проєкт триває і долучитись до нього можуть всі бажаючі представники бізнес-структур – для участі підприємству достатньо обрати один або декілька населених пунктів і впродовж принаймні трьох місяців постачати йому продуктові набори. Вартість одного – 280 гривень, і його вистачає на місяць. Вартість партії наборів із 50 штук на місто – 14 000 грн. Пишіть на пошту happyoldcomua@gmail.com

Карітас України проводить постійний збір коштів від благодійників, аби 50 українців дорослого віку з Волновахи щомісяця могли отримувати такі ж великі продуктові набори. Допомогти просто  –  переходьте на https://caritas.ua/causes/dobadi-volnovakha/


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь