Image

Продовжуємо надавати комплексну гуманітарну допомогу в буферній зоні

0 Comments

14.12.2021 року мобільна бригада Карітасу Донецьк здійснила видачу медикаментів найбільш нужденним бенефіціарам м. Щастя Щастинського району, яке знаходиться в зоні 0-5 км від лінії розмежування в Луганській області.

Медикаменти отримали маломобільні та самотні люди похилого віку. Через низьку матеріальну спроможність ця категорія місцевих мешканців не має можливості придбати ті медичні препарати, які їм вкрай необхідні.  Допомога у вигляді необхідних медикаментів дозволить людям, які їх дуже потребують, підтримувати своє здоров’я в належному стані.

Наші бенефіціари безмежно вдячні Карітасу за отриману допомогу та можливість не хвилюватись через те, що життєво необхідні медикаменти їм недоступні. Завдяки тому, що Карітас надав їм необхідні медичні препарати, на одну проблему в їхньому сповненому переживань та хвилювань  житті, стане менше.

Також для місцевих мешканців було проведено групову зустріч з психологами проекту Basic Needs. Під час заняття з психологічної підтримки наші бенефіціари мали змогу втілити в життя свій творчий потенціал. Свій накопичений стрес та негативне сприйняття сьогодення через близькість військових дій, вони позбувалися через процес малювання.

Через свій поважний вік багато хто з них не вірив в свої можливості та мали сумнів щодо вміння правильно виконати завдання. Але за допомогою підказок психологів вже дуже скоро вони отримали неймовірної краси роботи. Щирі посмішки та блиск втомлених очей наприкінці роботи вкотре показали, що спільне заняття пройшло не дарма. Поліпшений настрій, підвищена самооцінка та імпровізовані вірші, які виникали в процесі виконання малюнку, дають надію на те, що зустріч пройшла не дарма.

Всебічна допомога від Карітасу дуже допомагає людям, які опинилися в складних життєвих обставинах, не почувати себе наодинці зі своїми проблемами та потребами.

Комплексна допомога надається в рамках проекту «Багатосекторальна гуманітарна допомога у грошовій, натуральній формі, послуг і ваучерів для покриття базових потреб, продовольчої безпеки, фізичного і психічного здоров’я та підготовки до зимування постраждалих від конфлікту осіб на сході України», 2021-2023 рр.

У період розповсюдження COVID 19, працівники мобільних бригад дотримуються підвищених заходів захисту та особистої безпеки, щоб уникнути можливого інфікування та не наражати на небезпеку бенефіціарів, тому працюють за новими протоколами.

Проект здійснюється при підтримці Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини (GMFA).


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь