Image

Про роль бабусі у вихованні дитини

0 Comments

Тепло і ласка, спокій і мудрість, терпіння і розуміння, турбота за дітей і онуків, справжня, щира любов і безумовне прийняття,- все це властиво лише одній людині – бабусі.

Роль бабусі у вихованні дуже важлива, але часто трапляється так, що між батьками та старшим поколінням виникають непорозуміння та протиріччя у питаннях виховання чи лікування дітей. Іноді вони беруть на себе функцію батьків чи “няні” (у зв`язку із певними обставинами) і це часто призводить до ламання ієрархії сімейних стосунків і підривання авторитету батьків. Забороняють онукам те, що дозволяють батьки, або навпаки, задаровують подарунками і вседозволеністю…

У таких випадках батьки повинні чітко позначити свою роль у вихованні та навчанні власних дітей: виховуємо ми, бабуся нам у цьому допомагає. Тактовна і досвідчена бабуся розуміє, що онуки – це не її діти, і головна роль у вихованні належить батькам, а її “місія” – злагіднювати, а не загострювати цей і так нелегкий процес, живити його своїми порадами, досвідом і розумінням.

Усім бабусям:

Пам’ятайте, що ви – основні хранителі традицій сім’ї і роду.

Не забувайте про те, що старість – це мудрість.

Допомагайте своїм дітям, але не втрачайте гідності.

Намагайтеся, щоб ваша допомога не була нав’язливою і не позбавляла середнє покоління самостійності.

Труднощі, пов’язані з вихованням дітей , звичайно ж, в кожній сім’ї бувають різними, багато що залежить від близькості відносин (спільне або окреме проживання), від того, чия це мама ( матері або батька), від соціальної зрілості сім’ї і від багатьох інших обставин.

Пам’ятаймо, що головне завдання сім’ї – виростити дітей щасливими! І бабусі відіграють у цьому процесі незамінну роль!

Психологічна порадня Карітасу Борислав.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь