Image

Попри загострення ситуації на фронті, Карітас продовжує роботу в буферній зоні

0 Comments

На початку лютого 2022 року Карітас Донецьк у м. Дніпро здійснив видачу опалювальних брикетів найбільш потребуючим мешканцям с.Кримське Сєвєродонецького району. Цей населений пункт знаходиться в зоні 0-5 км від лінії ведення бойових дій в Луганській області та постійно піддається обстрілам з непідконтрольної території.

Через це місцеві мешканці потребують всебічної допомоги: від продуктів харчування та медикаментів до психологічної підтримки. В зимовий період на перший план виходить потреба в опалювальних матеріалах, оскільки газогін в Кримському перебитий внаслідок обстрілів. Коли на вулиці міцні морози, а домівку нема чим обігріти, допомога від Карітасу у вигляді опалювальних брикетів є дуже вчасною та необхідною. 

Попри загострення ситуації на фронті, Карітас продовжує роботу в буферній зоні. Потреби у місцевих мешканців в умовах військового конфлікту залишаються, а можливість їх покриття зводиться до мінімуму. В цей скрутний час Карітас бере на себе відповідальність за те, щоб забезпечити найнеобхіднішим людей, які живуть поруч з лінією розмежування. Місцеве населення дуже вдячне Карітасу за таку підтримку та за те, що не залишають їх з проблемами та потребами напризволяще.

Комплексна допомога надається в рамках проекту «Багатосекторальна гуманітарна допомога у грошовій, натуральній формі, послуг і ваучерів для покриття базових потреб, продовольчої безпеки, фізичного і психічного здоров’я та підготовки до зимування постраждалих від конфлікту осіб на сході України», 2021-2023 рр.

У період розповсюдження COVID 19, працівники мобільних бригад дотримуються підвищених заходів захисту та особистої безпеки, щоб уникнути можливого інфікування та не наражати на небезпеку бенефіціарів, тому працюють за новими протоколами.

Проект здійснюється при підтримці Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини (GMFA).


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь