Мешканці с. Катеринівка та м. Золоте отримали допомогу від Карітасу

31.01.2022 року мобільна бригада Карітасу Донецьк у м. Дніпро здійснила регулярний робочий виїзд до буферної зони, де триває видача продуктової допомоги мешканцям с. Катеринівка Сєвєродонецького району. Цей населений пункт знаходиться в нульовій зоні від лінії розмежування в Луганській області. Через часті обстріли та важкодоступність до селища місцеві мешканці мають потребу в найнеобхіднішому – продуктах харчування. Окрім Карітасу допомогу в Катеринівці ніхто не надає, тому люди з нетерпінням чекають цю підтримку.

В м. Золоте Сєвєродонецького району, яке також знаходиться в зоні 0-5 км від лінії розмежування в Луганській області, відбулася видача медичних ваучерів людям, які вкрай цього потребують. Самотні, маломобільні люди похилого віку, завдяки Карітасу, змогли отримати медикаменти, які допоможуть їм підтримувати своє здоров’я. В умовах близькості лінії ведення бойових дій загострюються основні людські потреби. Карітас завжди це враховує та постійно допомагає людям, які тривалий час мешкають в буферній зоні.

Комплексна допомога надається в рамках проекту «Багатосекторальна гуманітарна допомога у грошовій, натуральній формі, послуг і ваучерів для покриття базових потреб, продовольчої безпеки, фізичного і психічного здоров’я та підготовки до зимування постраждалих від конфлікту осіб на сході України», 2021-2023 рр.

У період розповсюдження COVID 19, працівники мобільних бригад дотримуються підвищених заходів захисту та особистої безпеки, щоб уникнути можливого інфікування та не наражати на небезпеку бенефіціарів, тому працюють за новими протоколами.

Проект здійснюється при підтримці Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини (GMFA).

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/