Image

Клуб “60+” – змістовне дозвілля для людей похилого віку

0 Comments

26 березня 2019 року Карітас Київ у рамках проекту «Клуб змістовного дозвілля «60+» організував для людей похилого віку майстер-клас із плетіння пледів з товстої вовни.

«Це соціальна ініціатива, яка має на меті розширити коло спілкування для людей літнього віку, – розповідає фахівець благодійного фонду «Карітас-Київ» Оксана Варварич, – для літніх людей важливо зробити своїми руками корисні подарунки для сімей, яким це потрібно та водночас відчути значущість та важливість власної діяльності».

Провела захід, колишній лікар Манана Когонія.
«Сьогодні ми зібрали літніх людей, щоб навчити їх плетінню з товстих ниток, розповіла тренер Манана Когонія,Ми розуміємо, що у старших людей поганий зір і їм важко плести спицями чи гачком».

За її словами, дрібна моторика рук людям старшого віку корисна, бо вона позитивно впливає на кору головного мозку і зокрема покращує здоров’я

Учасниця проекту Пелагея, якій 90 років, розповіла: «Ми раді, що незважаючи на те, що ми старенькі, у нас все так гарно вдається».

Жінка розповіла, що радо приймає участь у цьому проекті та вдячна працівникам благодійного фонду за уважність і підтримку.

«Вони завжди усміхаються і нам дуже приємно. Ми старенькі, і коли нам уміхаються ми наче молодшаємо», – розповіла Пелагея

Проект «Клуб змістовного дозвілля “60+”» реалізовується Карітасом Київ за підтримки Карітасу України.

Готові пледи будуть подаровані дітям, які потребують допомоги, зокрема дітям з інвалідністю та сім’ям, які потрапили у складні життєві обставини.

Проект реалізовано за фінансової підтримки юридичної компанії “Арцінгер”.

Categories: Новини

Залишити відповідь