Image

Карітас продовжує розвивати парафіяльне соціальне служіння

0 Comments

Для Карітасу України одним з пріоритетних напрямків є розвиток парафіяльного соціального служіння.

З січня 2022 року ми розпочали проєкт Соціальна згуртованість та відповідальність за соціальні виклики в місцевих громадах та розвиток парафіяльного соціального служіння на Західній Україні”, який є продовженням проєкту “Активізація парафіяльного соціального служіння”.

Метою проекту є зміцнення соціальної згуртованості та стійкості місцевих громад через розвиток парафіяльного соціального служіння та покращення спроможності активістів парафіяльної громади/волонтерів.

Хоча проект першочергово орієнтований на єпархіальні громади УГКЦ, його діяльність виходить за межі парафій та греко-католицького середовища, створюючи мережу підтримки, яка об’єднує релігійні громади різних конфесій, місцевих активістів, небайдужих громадян для реалізації заходів на користь місцевих громад.

Наші команди єпархіальних Карітасів вже почали здійснювати візити в парафії і спілкуватися з активними мирянами. Адже як вірно зазначив Блаженніший Святослав: “Ідея Карітасу полягає в тому, щоб у тій самій громаді (парафії) один віруючий допомагав іншому. Бо не може бути живою та парафія, в якій не здійснюється харитативне служіння”. І ми прагнемо цю ідею поширювати і надалі в парафіях УГКЦ. 

Днями, з благословення владики Кир Василія Івасюка, директор Карітасу Коломия Сергій Трифяк та його заступник Василь Латчук завітали на першу локацію глобальних змін. Нею стала Парафія УГКЦ смт. Кути Виявилося, що у цьому мальовничому гірському краї є безліч активних людей, які готові любов’ю служити своєму ближньому.

Новини з реалізації проекту можете відслідковувати на сторінці Соціального служіння УГКЦ (натисніть для переходу)

Проект реалізовується за підтримки Renovabis, CNEWA, United States Conference of Catholic Bishops.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь