Image

Карітас Харків провів круглий стіл «Протидія насильству в сім’ї»

0 Comments

16 травня 2019 року в Харкові відбувся круглий стіл «Протидія насильству в сім’ї». Учасниками стали зацікавлені громадяни та представники громадських організацій, серед яких Ніна Кусти – представниця організації «Право на захист».

Серед представлених спікерів: представники відділу зв’язків з громадськістю патрульної поліції, психолог та юристи Карітасу Харкова.

Психолог, Ігор Тридуб розповів про причини виникнення домашнього насильства та наслідки для їх учасників – жертви та агресора, серед яких як дорослі, так і діти. Важливими стали поради щодо психологічно безпечного поводження в разі виникнення насильства та шляхів запобігання цього жахіття.

Старші лейтенанти патрульної поліції – Удовіченко Катерина та Синегівський Микита, ознайомили учасників з основними положеннями оновленого законодавства та порівняли теоретичні аспекти нормативного підґрунтя та реаліями, з якими стикаються громадяни.

Юристи Карітасу розповіли про правовий захист громадян постраждалих від домашнього насилля, а також про адміністративну та кримінальну відповідальність за скоєння факту домашнього насилля.

Протягом доповідей спікерів, учасники мали можливість поставити уточнювальні запитання та подискутувати.

Нагадаємо, що захід був організований юристами Карітасу Харкова, в рамках реалізації проекту «Захист прав, зниження ризиків та посилення гуманітарного реагування на ВПО та постраждалого від конфлікту населення України», що діє за підтримки Датської ради у справах біженців та Агентства США з міжнародного розвитку

Categories: News | Новини

Залишити відповідь