Image

Безкоштовні перевезення для мешканців буферної зони

0 Comments

Вже 8 рік як мешканці смт. Новотошківське та с. Оріхове Гірської громади не можуть самостійно дістатися до найближчих аптек, лікарень та соціальних закладів.

Оскільки ці населені пункти знаходяться поруч із лінією ведення бойових дій, транспортні перевізники відмовляються працювати в цьому напрямку.

Завдяки автобусному сполученню, яке продовжує забезпечувати Карітас Донецьк в рамках проекту «Багатосекторальна гуманітарна допомога у грошовій, натуральній формі, послуг і ваучерів для покриття базових потреб, продовольчої безпеки, фізичного і психічного здоров’я та підготовки до зимування постраждалих від конфлікту осіб на сході України» наші бенефіціари мають змогу виїхати за своїми потребами безкоштовно 3 рази на тиждень за наступними маршрутами:

с. Новотошківське – с. Оріхове – м. Гірське – м. Попасна та в зворотньому напрямку;

с. Новотошківське – с. Оріхове – м. Лисичанськ та в зворотньому напрямку;

с. Новотошківське – с. Оріхове – м. Гірське та в зворотньому напрямку.

Кожного місяця координатором Назаренко Т.П. та соціальним працівником Тимчак А.С.  проводиться моніторинговий візит з метою отримання зворотного зв’язку від бенефіціарів, які користуються соціальним транспортом. Даний вид допомоги є вкрай необхідним для мешканців цих населених пунктів, тому вони висловлюють свою вдячність та залишають свої щирі відгуки про роботу соціального транспорту.

Тепер наші бенефіціари мають можливість дістатися до місць основної інфраструктури, а особливо медичних закладів, 12 разів на місяць.

У період розповсюдження COVID-19 перевізник та пасажири дотримуються підвищених заходів захисту та особистої безпеки, щоб уникнути можливого інфікування.

Допомога надається при підтримці Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини (GMFA).


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь