Image

30 липня відзначається Всесвітній день протидії торгівлі людьми

0 Comments

30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Традиція відзначення започаткована резолюцією Організації Об’єднаних Націй 2013 року.

Кожну країну світу торкається торгівля людьми: деякі країни є місцем, звідки походять жертви, інші – пунктом транзиту, треті – місцем призначення жертв.

За останніми даними, протягом 2012-2020 рр. від трудової експлуатації в Україні постраждало 457 громадян, від сексуальної експлуатації — 224, до жебракування було залучено 57 осіб, а ще 9 — постраждали від змішаної експлуатації.

Статистика зафіксувала 14 випадків, коли дітей продавали третім особам, одна особа постраждала від сурогатного материнства.

Карітас України продовжує свою діяльність, спрямовану на підвищення рівня обізнаності серед населення про торгівлю людьми, а також на попередження. У нас є доступ до найуразливіших категорій населення, наприклад, осіб, які проживають у віддалених сільських районах, та дітей в установах для дітей.

Наші мобільні команди приїжджають до віддалених міст і сіл для виявлення потенційних жертв і попередження торгівлі людьми.

Протягом 2016-2019 років нами було проведено понад 1 100 превентивно-освітніх заходів і розповсюджено понад 110 тисяч екземплярів інформаційної та промо-продукції. Всього майже 100 000 осіб було охоплено нашими заходами, а до діяльності долучилося 45 волонтерів.

В рамках боротьби з торгівлею людьми, у 2010 році Генеральною асамблеєю ООН було створено цільовий фонд для добровільних внесків на користь жертв торгівлі людьми.

У звіті про діяльність Фонду у 2019 році згадані і здобутки Карітасу України щодо протидії торгівлі людьми в межах проекту «Соціальна допомога жертвам торгівлі людьми в районах воєнних конфліктів в Україні».

У цьому звіті зазначено, що основна увага фахівців проекту, що імплементувався у 2019 році в Маріуполі, Краматорську, Запоріжжі та Харкові, була направлена на надання психосоціальної підтримки та першої допомоги постраждалим:

Під час проекту:

• виявлено 25 потенційних жертв

53 особи стали бенефіціарами проекту та отримали психосоціальну та матеріальну допомогу

223 консультації було надано людям, які звернулися за допомогою (інформація, направлення, судові та психологічні послуги, матеріальна допомога тощо)

1612 бенефіціарів були учасниками профілактичних заходів та заходів з підвищення обізнаності

14 708 осіб отримали інформаційні матеріали щодо протидії торгівлі людьми.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь