Волонтерка: Карітас для мене – це родинна атмосфера чужих людей

«Мені хочеться обігріти людей, хоча б ті 10-20 хвилин, протягом яких я з ними спілкуюся».

Саме такі слова говорить наша волонтерка – Юлія, яка щоденно допомагає нашим соцпрацівникам надавати гуманітарну допомогу постраждалим від бойових дій в Карітасу Кам’янське.

Ми продовжуємо знайомити вас з нашими чудовими волонтерами, нашою потужною волонтерською командою. Юлія прийшла до нас близько місяця тому. Жінку запросила волонтерити її добра знайома – наша працівниця. Спочатку Юлія разом із чоловіком займалися благодійністю та збирали кошти від знайомих та незнайомих небайдужих мешканців нашого міста, на які потім купувала продукти для потребуючих. А вже трохи пізніше, працівниця Карітасу – добра знайома Юлії, запропонувала їй допомагати в благодійному фонді, на що жінка одразу погодилася, бо дуже хотіла бути корисною людям у цей надскладний час.

Волонтерка на рівні з нашими працівниками, з ранку до вечора, вкладає свою душу у надання допомоги постраждалим від війни. Дивлячись на неї, видно, що вона переймається кожною історією, долею кожної людини, що приходить до нас за допомогою.

Безліч разів ми бачили, як Юлія обіймає та втішає людей, що інколи не можуть стримати сльози! Її турботу про людей видно у кожному кроці: як вона підбирає посуд для людей, як спілкується, з’ясовуючи найдрібніші потреби, як тримає за руку тих, хто втратив все…Юлія – дуже емпатійна, добра та людяна. Волею долі вона зараз поряд з тими, хто найбільше потребує турботи, уваги та розуміння.

Волонтерка ділиться, що в цей надзвичайно складний час для України, її опановують амбівалентні почуття: любов та ненависть одночасно.

«Як я зараз люблю весь народ України, одночасно ненавиджу тих, хто спровокував стільки горя на нашій землі», – пояснює жінка. За її словами, зараз світ для неї розділився виключно на чорне та біле, і не має півтонів, не має компромісів.

Юлія поділилася, що у мирному житті 20 років працювала бухгалтером, здобула певних професійних досягнень, але деякий час назад зрозуміла, що потрібно змінювати своє життя, спробувати щось інше. Так жінка опанувала зовсім іншу, протилежну бухгалтерії, професію – маркетолога, в якій успішно пропрацювала два роки та зарекомендувала себе, як гарного спеціаліста.

Ми дуже радіємо та вдячні Богу, який «приводить» до нас таких прекрасних людей, які сповнюють нашу доброчинну діяльність душевністю, любов’ю та сенсом. А Юлії – за її безкорисливу, самовіддану працю, зігріваючу посмішку та доброзичливість.

А на запитання, що для Юлії є Карітас, вона відповідає: «Родинна атмосфера чужих людей».

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/