Image

Соціальне служіння Церкви

0 Comments


З’явився новий
інформаційний ресурс
17.12.2010
Відділ соціальних питань Патріаршої курії УГКЦ презентував веб-сайт «Соціальне служіння». Новий інформаційний ресурс представили напередодні дня Святого Миколая, який є уособленням благодійності та прикладом сповнення євангельської заповіді діяльної



любові до ближнього.
Як зауважив керівник Відділу соціальних питань Департаменту зовнішніх зв’язків в Україні Патріаршої курії УГКЦ отець Андрій Нагірняк (віце-президент Карітасу України), сайт має за мету зібрати, систематизувати та презентувати інформацію про соціальне служіння УГКЦ. Адже досі «навіть сама Церква – ієрархія та вірні – не мають чіткого уявлення про все різноманіття напрямків і форм служіння Церкви».
Новий сайт УГКЦ містить багату текстову інформацію та можливості інтерактивного контакту. Сучасне виконання сайту також дозволяє оперативно поширити зібрану інформацію у соціальних мережах та блогах. «Для нас дуже важливо було представити соціальну працю Церкви якомога «об’ємніше», саме тому на сайті велика фотогалерея та відеотека», – пояснив отець Андрій.
За словами отця Андрія, творці сайту сподіваються, що такий спосіб інформування допоможе покращити рівень соціального служіння: «Можливо, дізнавшись про різноманітні соціальні проекти, відгукнуться доброчинці – волонтери та жертводавці», – зазначив керівник Відділу соціальних питань. «Водночас для нас важливою є нагода у такий спосіб інформувати громадянське суспільство та державу про вагому роль, яку відіграє Церква в соціальній сфері», – наголосив отець Андрій Нагірняк.
Керівник проектів Карітасу-Київ, Ростислав Дзундза додав: «Інформаційний супровід  соціальної роботи Церкви є дуже необхідним. Новий сайт дозволяє збільшити видимість широкого спектру місцевих соціальних ініціатив і проектів в Україні, які реалізуються під опікою УГКЦ. Добродії також зможуть більше довідатися про соціальне служіння Карітасу України, який є офіційною благодійною організацією УГКЦ».
Довідкова інформація: Соціологічні дослідження вказують на певні очікування громадян щодо соціальної ролі Церкви в Україні. Так, згідно з результатами соцопитування, проведеного Українським центром економічних і політичних досліджень (УЦЕПД) імені Олександра Разумкова, більшість людей вважають соціальне служіння Церкви хоч і її добровільною справою, проте необхідною складовою її головної – духовної –функції. 20% опитаних вважає, що соціальне служіння є обов’язком Церкви. Існує високий ступінь довіри до Церкви саме у соціальній сфері.

Categories: Новини

Залишити відповідь