Image

Волонтери зібрали кошти на два автомобілі для дитячого «Соціального таксі»

0 Comments

Курсуватиме спецтранспорт містом Хмельницький.

Днями до Хмельницького привезли автомобілі, які призначені для перевезення людей з обмеженими фізичними можливостями. Так зване «Соціальне таксі» обслуговуватиме дитячу категорію населення.

Кошти на придбання спецтранспорту збирав «Волонтерський лідерський рух». Збір здійснювався не тільки на території Хмельниччини, а й всієї України. Як розповідає керівник соціального центру благодійного фонду Карітас Сергій Бабій, тривав він близько десяти місяців.

«Автомобілі закупили закордоном, один вироблений у Польщі, інший в Німеччині. Вони ідуть спеціально обладнані для транспортування людей на візках. Зараз транспорт вже у Хмельницькому, його розмитнюють і оформляють всі необхідні документи. Планується передати їх БФ «Карітас», – додає Сергій Бабій.

За його словами, спочатку планувалося купити один автомобіль, та «Волонтерському лідерському руху» вдалося зібрати достатню суму для придбання одразу двох автомобілів – «Peugeot Boxer» (2013 року випуску) вартістю 12050 євро та «Fiat Doblo» (2008 року випуску) вартістю 7320 євро. Сергій Бабій каже, відомо, що до збору коштів доєдналось понад 90 осіб, але були й ті, про кого не відомо, адже збирали кошти по всій країні.

«Наша ідея полягала в тому, аби забезпечити перевезення дітей на візках. Їм щодня потрібно відвідувати реабілітаційні процедури, інші дитячі заходи. Загалом, у цей період людина потребує комунікації, щоб максимально продуктивно відбувався процес її соціалізації», – додає керівник.

Про те, яким чином працюватиме дитяче соціальне таксі та як ним можна буде скористуватись, повідомимо згодом.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь