Image

Карітас реконструює школи в буферній зоні

0 Comments

Проект «Забезпечення доступу дітей, підлітків і працівників освіти до безпечного і сприятливого середовища в 7 навчальних закладах Луганської області» (eng. Ensuring access of children, adolescents and education staff to safe and enabling environment in 7 Safe Schools in Luhansk oblast) реалізовується Карітасом України за фінансової підтримки UNICEF та триватиме до лютого 2020 року.

В рамках проекту будуть відремонтовані 7 навчальних закладів в буферній зоні на сході України.

Наразі вже є перші результати діяльності благодійників – завершено два об’єкти в буферній зоні, а саме селищах Попасна та Петропавлівка.

Попасна. Санвузол в школі до ремонту
Попасна. Санвузол в школі до ремонту
Попасна. Санвузол в школі після ремонту
Попасна. Санвузол в школі після ремонту
Попасна. Санвузол в школі після ремонту

Хочеться зазначити, що школа у Попасній була пошкоджена ще у 2014 році прямим попаданням ворожого снаряду в будівлю. Згодом будівля школи була відновлена, а нещодавно Карітас закінчив капітальний ремонт двох санвузлів закладу, який відвідує 260 дітей.

В Петропавлівці працівники Карітасу також відремонтували санвузол школи, зробивши окремо туалети для дівчат та хлопців, та організували доступ до закладу дітей з інвалідністю.

Школа в Петропавлівці в процесі ремонту

Раніше в Петропавлівці на всю школу був один загальний туалет з одним унітазом на 220 дітей. Центральної каналізації в населеному пункті немає, тож спеціалісти організували колодязь для загального відводу стоків.

Відремонтований Карітасом санвузол петропавлівської школи
Школа в Петропавлівці

Проект триває, і зараз розглядається можливість проведення ремонту в бомбосховищах шкіл, що розташовані в буферній зоні та комплектація їх необхідними речами.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь