Image

Карітас презентував унікальний посібник з проведення інтерактивних занять з дітьми

0 Comments

12 вересня 2019 року в приміщенні Музею історії міста Києва відбулась презентація єдиного в своєму роді посібника по роботі з дітьми та молоддю «Зростаємо і вчимося разом».

Посібник було укладено на основі кращих практик дитячих та молодіжних соціальних центрів мережі Карітасу України; він містить опис тематичних інтерактивних занять і стане у пригоді практикам соціально-педагогічної сфери, які працюють з дітьми та молоддю. Над створенням книги працювали місцеві команди проектів «Мобільна робота з молоддю» та «Національна мережа дитячих центрів».

Замовити посібник можна за посиланням: https://caritas.ua/shop/posibnyk/

З привітальним словом виступив президент Карітасу України Андрій Васькович, який висловив своє захоплення виданням та подякував всім причетним до його створення авторам та партнерським організаціям: «Це велика праця в дусі Карітасу, бо ми, основуючись на науковому підході розуміння проблем, вкладаємо свій досвід в таку публікацію. Цей посібник піднімає ті проблеми сьогодення, які існують в нашому суспільстві, як, наприклад, проблема буллінгу».

«Цей посібник було створено завдяки роботі наших центрів, які тривалий час працювали з дітьми, випробуючи різні техніки роботи. Ми зібрали весь їх найкращий досвід та за допомогою наших авторів-упорядників систематизували його в цю книгу», зазначила Ірина Пухняк, менеджер проекту «Соціально-педагогічна робота з дітьми та молоддю» Карітасу України.

Серед почесних гостей також були присутні генеральний секретар Карітасу України Дзвенислава Чайківська, керівник напрямку «Робота з дітьми та молоддю» Карітасу України Зоряна Лукавецька, тренерки Школи соціальної роботи НаУКМА та упорядниці посібника Оксана Волгіна та Лілія Дума, віце-президент Карітасу України о. Андрій Нагірняк, начальник відділу психологічного супроводу та соціально-педагогічної роботи МОН Ольга Флярковська, представниця БФ «Розвиток футболу України» Ірина Макаревич.

На гостей презентації чекали цікаві інтерактивні вправи, зустріч з колегами, фуршет, а також візит до дитячого центру «Карітасу Київ», де присутні познайомились з діяльністю центру та дізнались про сучасні підходи у роботі з дітьми та батьками.

Під час презентації гості отримали примірник посібника у подарунок.

«В посібник увійшли ті вправи, які ми особисто використовуємо в Карітасі Київ. Це вправи з напрямку дитячо-батьківських відносин. Це не лише робота з дітьми це робота з дітьми і батьками одночасно. Як на мене, це одна з найважчих та найресурсніших форм роботи, бо ми поєднуємо разом родину. В посібнику є описана наша авторська методика «сімейного кафе», яку ми довго придумували та удосконалювали. Ми будемо дуже раді, якщо й інші центри спробують цю методику, тим паче, що у посібнику все розписано дуже детально. Спробуйте, воно того варте!», прокоментувала подію Наталія Сиротич, психолог і керівник проекту Карітасу Київ.

Видання здійснене за підтримки Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини та Карітасу Німеччини.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь